Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

ZINĪBU DIENA: Šodien jauno mācību gadu sākušas 773 valsts un pašvaldību vispārizglītojošās skolas.

SANKCIJAS: Austrālijas valdība ir palielinājusi pret Krieviju vērstās sankcijas. Šāds solis sperts saistībā ar pēdējo dienu notikumiem Ukrainā, ziņo aģentūra Reuters.

RUBLIS KRĪT: Krievijas rubļa vērtība pret ASV dolāru pirmdien nokritās līdz jaunam rekord-zemam līmenim.

BĒRNUDĀRZI: 14 no 96 Rīgas pašvaldības līdzfinansētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm būs jāpārtrauc darbs esošajās telpās, jo tās atzītas par nepiemērotām bērnudārza darbībai, - to pēc būvniecības dokumentācijas pārbaudēm nolēmusi Rīgas pilsētas būvvalde.

LEMBERGS: 1.septembrī, Zinību dienas svinīgajā pasākumā Ventspils Augstskolā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pieņēma Ice Bucket Challange – ''ledus spaiņa izaicinājumu'', ziņo ventspils.lv

KRAVAS: 2014. gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2013. gada 1. pusgadu, svarīgākajās transporta nozarēs pārvadāto kravu kopējais apjoms ir pieaudzis par 2,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija par kravu pārvadājumiem.

UKRAINĀ: Ukrainas bruņotie spēki atkāpušies no Luhanskas lidostas, pirmdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Andrijs Lisenko.