Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sieviete Centrālcietumā cenšas ienest narkotikas

© f64

Pagājušajā nedēļā Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka Centrālcietuma teritorijā aizturēta sieviete, pie kuras atrastas narkotiskās vielas. Policijas darbinieki ieradās notikuma vietā un noskaidroja, ka 1992. gadā dzimusī sieviete bija ieradusies apciemot kādu no ieslodzītajiem. Mantu pārbaudes laikā pie viņas atrada un atsavināja iepakojumu, kurā atradās narkotiskās vielas - 30 tabletes klonazepāma un 20 tabletes diazepāma.

Noskaidrojot sievietes identitāti, policijas darbinieki konstatēja, ka aizturētā jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu.

Šobrīd pret sievieti ir sākti divi kriminālprocesi. Viens kriminālprocess sākts par narkotisko vielu nodošanu personām, kuras ievietotas ieslodzījuma vietās, kam likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt otrs kriminālprocess sākts par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, paredzot sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.