Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

HOROSKOPS: Septembris. Zvaigznes iezīmē rudeni

© F64

Septembrī Latvijas horoskopā iezīmējas vairāki sarežģīti un problemātiski momenti, taču labā ziņa ir tāda, ka iestāsies samērā veiksmīgs periods, lai cilvēki sakārtotu mīlas un naudas lietas.

Lielāko septembra daļu Saule atrodas Jaunavas zodiaka zīmē. Tā izceļas ar kritisku un analītisku pieeju, spēju iedziļināties detaļās, pedantismu un veselīga dzīvesveida tēmu. 23. septembrī plkst. 5.29 Saule ieiet Svaru zīmē, kas mudina uz līdzsvara, harmonijas un radoša gara meklējumiem. Šajā brīdī sākas arī astronomiskais rudens.

Ieviešam kārtību mīlas un naudas lietās

Gan par mīlestību, gan naudu astroloģijā atbild Venera, kas tāpat kā Saule septembrī pārsvarā atradīsies Jaunavas zodiaka zīmē (no 6. līdz 29. septembrim, bet pirms tam Lauvā un pēc tam Svaros).

Sirdslietām Jaunavas zīme piešķir zināmu lietu kārtību. Tai pietrūkst vētrainu kaislību un iedvesmojošas romantikas, taču šāds novietojums ir piemērots, ja attiecībās jāievieš skaidrība, kaut kas jāizrunā un jāizlemj. Tiesa, jāuzmanās pārāk kritizēt mīļoto cilvēku (arī šāda tendence piemīt Jaunavas zīmei) un nebūtu vēlams piekasīties sīkumiem. Bet tiem jautājumiem, kas sirdslietās risināmi ar rāmu garu, septembris ir piemērots.

Kamēr Venera Jaunavā, var arī sakārtot naudas lietas, veikt revīzijas, pārskatīt rēķinus u.tml. Taču jāuzmanās no nesamērīgiem tēriņiem par skaistām, dārgām zīmolu mantām.

Saimnieciski darījumi

Saimnieciskiem darbiem piemērotākas ir septembra pirmās deviņas dienas un mēneša beigas, sākot no 24. septembra, kad Mēness atrodas jaunā un augošā fāzē. (Astroloģijā un senās dzīvesziņās pieņemts uzskatīt, ka augošais Mēness nodrošina auglīgāku procesu attīstību, vēsta žurnāls Praktiskā Astroloģija.)

Konkrētas veiksmīgās dienas jāskatās gan firmas, gan tās vadītāju astroloģiskajās kartēs, taču ne vienmēr tas ir iespējams. Tāpēc varam izmantot vispārējos dienu fonus, ko nosaka Mēness atrašanās tā dēvētajās saimnieciskajās zodiaka zīmēs (precīzus zīmju darbības laikus skat. Praktiskās Astroloģijas Dārzkopju kalendārā).

Saimnieciskām aktivitātēm derēs 1. septembris līdz plkst. 20.16, kad Mēness atrodas pragmatiskajā un stratēģiski domājošajā Skorpiona zīmē. Lietišķā un striktā Mežāža zīmes ietekme sākas 4. septembrī tūdaļ pēc pusnakts un ilgst līdz 6. septembrim plkst. 2.58. Šajās dienās varam plānot lietišķas sarunas un risināt ar nekustamo īpašumu saistītus jautājumus. Mēness atrašanās saimnieciskajās Vērša, Vēža un Jaunavas zodiaka zīmēs šoreiz iekrīt dilstošā fāzē, kad jaunus darbus plānot nevajadzētu, toties var pabeigt darbus, kas kaut kādu iemeslu dēļ ieilguši. No 26. līdz un 28. septembrim Mēness atkal ieiet Skorpionā, un tas ir piemērots laiks stratēģisku plānu izstrādei.

Latvijas aktualitātes

Latvijas valsts horoskopā planētu stāvokļi septembrī diemžēl iezīmē dažādas grūtības. Mēneša pirmajā pusē problēmu loks attiecas uz naudu, t.i. valsts maku, nodokļu iekasēšanu un administrēšanu, parādu atmaksu u.tml. Tāpat arī problēmas var skart Saeimu un dažādas pašvaldību struktūras. Mainīga un nestabila situācija iespējama ārlietās. Mēneša otrajā pusē nestabilās kombinācijas attiecībā uz ārlietām mazinās (vienīgi ir skandālu iespējas attiecībā uz diplomātisko korpusu). Pārējās iepriekš minētās problemātiskās kombinācijas saglabājas, un vēl parādās kombinācijas, kas norāda uz iespējamām intrigām, apmelojumiem, blēdībām un kompromatiem. Tas sakrīt ar tām negācijām, kas parasti parādās pirms Saeimas vēlēšanām, un tās, kā zināms, notiks oktobra sākumā.