Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Straujuma ar Rompeju apspriedusi gaidāmās Eiropadomes darba kārtību

© F64

Premjerministre Laimdota Straujuma (V) vakar telefonsarunā ar pašreizējo Eiropadomes prezidentu Hermanu van Rompeju pārspriedusi sestdien gaidāmās Eiropadomes darba kārtību, aģentūrai LETA apliecināja Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Savukārt, vaicāta par Dombrovska izredzēm ieņemt Eiropadomes priekšsēdētāja amatu, Tamuļeviča atgādināja Straujumas teikto, ka deputāta izredzes tiek vērtētas ar 25%, kas esot vienlīdzīgas pārējiem trim kandidātiem.

Jau ziņots, ka Dombrovskis varētu ieņemt Eiropadomes priekšsēdētāja vai komisāra amatu, kas saistīts ar ekonomikas un finanšu jomām. Sarunā ar aģentūru LETA deputāts iepriekš norādīja, ka tiek izskatītas dažādas versijas par Eiropas Komisijas (EK) iespējamo sastāvu, taču runāt par konkrētiem amatiem esot pāragri, jo Junkers gatavo priekšlikumus jaunām komisāru kompetenču jomām.

Vaicāts, vai būtu gatavs ieņemt ES finanšu sistēmas pārrauga amata vietu, Dombrovskis tolaik atgādināja, ka viņa interešu jomā ir ekonomika un finanses. "Teorētiski par to varētu runāt," atzina Dombrovskis.