Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kurzemes rallija laikā slēgs satiksmi atsevišķos reģionālo autoceļu posmos

Sakarā ar Kurzemes rallija 2014 norisi, no 28. līdz 30.augustam, uz sacensību laiku slēgta satiksme atsevišķos reģionālo un vietējo autoceļu (a/c) posmos Aizputes, Priekules un Nīcas apkaimēs. Uz ceļiem uzstādītas autovadītājus informējošas ceļa zīmes un nodrošināta satiksmes regulēšana.

Tāpat rallija laikā atvieglota satiksme remontdarbu posmā uz Liepājas šosejas no Kalvenes līdz Grobiņai.

Piektdienā tur satiksmi ar luksoforiem regulē sešos posmos, taču no plkst. 13:00 līdz 19:00, lai nodrošinātu raitāku remontposma šķērsošanu un organizētu satiksmi atbilstoši automašīnu plūsmai, šajos sešos posmos satiksmi organizē satiksmes regulētāji.

Sestdienā satiksme visu dienu tiks regulēta ar luksoforiem.

Remontposma šķērsošana prasa papildus aptuveni 35 minūtes laika, sastrēgumu gadījumā šis laiks var būt ilgāks.

Autobraucēju ērtībai uzstādīti informatīvi plakāti ar norādītu apbraucamo ceļu caur Aizputi.

Piektdien slēgts a/c V1219 posmā no Ječiem līdz Rucavas – Bārtas ceļam. Savukārt sestdien, 30.augustā tiks slēgti sekojoši a/c:

• V1195 posmā no Sūnākšļiem līdz Vecpilij;

• V1196 posmā no Vecpils līdz Stroķu acs ezeram;

• V1197 posmā no Stroķu acs ezera līdz Liepājas šosejai;

• V1200 posmā no Liepājas šosejas līdz Lejnieku mājām;

• V1215 posmā no Gramzdas līdz Purmsātiem;

• V1216 posmā no Purmsātiem līdz Paplakai;

• V1208 posmā no Purmsātiem līdz Paplakai;

• V1211 posmā no Priekules līdz Purmsātiem.

Autoceļi tiks slēgti jau no paša rīta, un satiksme tiks atjaunota ap plkst.17:00.

VAS „Latvijas Valsts ceļi” informē, ka valsts ceļu tīklā rit aktīva remontdarbu sezona gan uz valsts galvenās, gan reģionālās un vietējās nozīmes autoceļiem, tāpēc ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu vietās.

Latgalē turpinās ievērojami rekonstrukcijas darbi uz autoceļa A12 Jēkabpils - Rēzekne - Ludza - Krievijas robeža (Terehova) aptuveni 24 km garumā no Viļāniem līdz Rēzeknei. Lai šo posmu šķērsotu būs nepieciešama aptuveni viena stunda un 15 minūtes.

Dodoties uz Kurzemi, jāņem vērā, ka remontdarbi ir gan Ventspils, gan Liepājas virzienā. Pie Talsiem uz Ventspils šosejas (A10) 23 km garumā noris būvdarbi un šī posma šķērsošana prasīs aptuveni 30 minūtes. Savukārt uz Liepājas šosejas (A9) turpinās rekonstrukcijas darbi posmā no Vecpils pagasta līdz pat Grobiņai. Šajā posmā ceļā būs nepieciešamas papildus aptuveni 40 minūtes.

Zemgalē satiksme ir ierobežota aiz Jelgavas uz autoceļa A8 Rīga – Jelgava - Lietuvas robeža (Meitene), gandrīz 30 km garumā līdz pat Lietuvas robežai. Šī posma šķērsošana prasīs 50 minūtes.

Vidzemē, dodoties Valmieras virzienā uz autoceļa A3 Inčukalns – Valmiera - Igaunijas robeža (Valka) turpinās remontdarbi un, lai tos izbrauktu, būs nepieciešamas aptuveni 40 minūtes.