Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Dienas svarīgāko norišu apskats

IZMAIŅAS: Šodien tiks mainīti vairāku maršruta Rīga-Jelgava-Rīga vilcienu kustības saraksti, informē AS "Pasažieru vilciens".

POROŠENKO UN PUTINS: Ukrainas prezidenta Petro Porošenko un Krievijas prezidenta Vladimira Putina sarunas Minskā otrdien noslēgušās bez ievērojamiem rezultātiem, abiem līderiem vienojoties tuvākajā laikā noorganizēt militāras konsultācijas par konfliktu Ukrainā.

ZINĪBU DIENĀ LABS LAIKS: Sinoptiķi šogad 1.septembri, Zinību dienu, prognozē patīkamu - lietus nav gaidāms un laiks būs salīdzinoši silts, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs

PEĻŅA: Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pirmajā pusgadā strādājusi ar 14 miljonu eiro peļņu, šodien preses konferencē informēja lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss.

NATO: NATO samitā Kārdifā nākamajā nedēļā tiks izvērtēts jautājums par alianses spēku izvietošanu bāzēs Austrumeiropā, otrdien intervijā britu laikrakstam "The Guardian" atklājis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

IEDZĪVOTĀJI: Latvijā ir 1 295 345 latvieši un 582 998 krievi, liecina jaunākā informācija no Iedzīvotāju reģistra, kuru šodien publiskojusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

BASKETBOLS: Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība (5-0) trešdien, 27. augustā, plkst. 19:00 izbraukumā Sibiu spēlēs pret Rumānijas izlasi (4-1). Tiešraide LTV7. Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un sešas no septiņām otro vietu ieguvējām.

ALGAS: Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete trešdien, 27.augustā, tiekoties ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomi, pārrunāja paveikto pedagogu atalgojuma sistēmas sakārtošanā, apliecinot, ka Izglītības un zinātnes ministrija pilda pedagogu prasības.

SPORTS UN KRĀPŠANĀS: Saeimas Aizsardzības komisijas sēdē šodien tika apspriests jautājums par cīņu ar spēļu sarunāšanu Latvijas profesionālajā sportā. Aptuveni vienu stundu ilgušajā sēdē komisijas deputāti tika iepazīstināti ar problēmu un tās nopietnību un tika nolemts rosināt grozījumus Krimināllikumā.