Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Noraida sūdzību par pilnas prasības nodrošinājumu NP Foods grupas uzņēmumiem

© f64

SIA “NP Foods” atzinīgi vērtē Rīgas apgabaltiesas lēmumu noraidīt ārzonā reģistrētās ofšoru kompānijas “Menard Port LLC” prasību par pilnu prasības nodrošinājumu SIA “NP Foods” grupas uzņēmumiem. Tas nozīmē to, ka uzņēmumiem netiks uzliktas papildus ķīlas vai apgrūtinājumi.

Rolands Gulbis, SIA “NP Foods” grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs: “Mēs esam gandarīti, ka taisnīgums šoreiz ir uzvarējis un netaisnība, tiesa gan daļēji, taču tomēr ir novērsta pret vadošajiem un tautā mīlētiem uzņēmumiem kā “Laima” un “Staburadze”. Tiesa ir pieņēmusi loģisku un pamatotu lēmumu, noraidot ofšora prasību, tādējādi kavējot ļaunprātīgu mēģinājumu nelikumīgi pārņemt nacionāla mēroga uzņēmumus. Uzskatu, ka nav pieļaujama situācija, ka, īstenojot šādā veida agresīvas reiderisma metodes, tiek iznīcināti vietējie uzņēmumi, kas šobrīd veiksmīgi darbojas un veicina izaugsmi, pateicoties neatlaidīgam un mērķtiecīgam darbam.”

R.Gulbis norāda, ka valsts atbildīgajām institūcijām ir jāpievērš pastiprināta uzmanība un aktīvi jārīkojas, lai novērstu atsevišķu personu mēģinājumus negatīvi ietekmēt vietējo un ekonomikai būtisku uzņēmumu pastāvēšanu.

SIA “NP Foods” un 26 Latvijas uzņēmumi jau vērsušies ar iesniegumu pie valsts atbildīgajām amatpersonām Saeimā, aicinot pievērst pastiprinātu uzmanību, un aktīvi rīkoties, lai novērstu mēģinājumus negatīvi ietekmēt valsts ekonomikai nozīmīgu uzņēmumu kā AS “Laima” un AS “Staburadze” darbību. Tādējādi norādot uz nepieciešamību pilnveidot Civillikuma un Civilprocesa normas, lai pasargātu uzņēmumus no iespējamiem ļaunprātīgiem un pretlikumīgiem mēģinājumiem pārņemt uzņēmumus un apdraudēt to darbību.