Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ārlietu ministrija stingri nosoda Krievijas izaicinošo rīcību

© f64

Ārlietu ministrija stingri nosoda Krievijas izaicinošo rīcību uzsākt nesaskaņotas humānās kravas konvoja kustību no Krievijas Ukrainas teritorijā bez Ukrainas atbildīgo dienestu pārbaudes un atļaujas, kā arī bez Starptautiskā Sarkanā Krusta komitejas uzraudzības. Šis solis ir rupjš starptautisko normu pārkāpums un vēl viens apliecinājums Krievijas destruktīvai rīcībai reģionā.

 

Aicinām Krievijas pusi nekavējoties pārtraukt suverēnas valsts robežas nesankcionētu pārkāpšanu un izbeigt situācijas tālāku provocēšanu Ukrainas austrumu apgabalos. Ārlietu ministrija atgādina, ka 15.augusta Ārlietu padomes secinājumos tika skaidri norādīts, ka jebkāda humānā palīdzība var tikt sniegta tikai un vienīgi ar Ukrainas valdības akceptu un vadoties pēc starptautiski pieņemtiem humānās palīdzības sniegšanas principiem.

Vienlaikus Ārlietu ministrija atkārtoti aicina Krieviju pārtraukt sniegt jebkāda veida atbalstu separātistiem Ukrainas austrumu apgabalos, atvilkt savu karaspēku no Krievijas Ukrainas robežas, kā arī pielikt maksimālas pūles situācijas deeskalācijai un patiesa miera nodrošināšanai Ukrainas austrumu reģionos.

Latvija pilnībā atbalsta Ukrainas centienus atjaunot kontroli un stabilitāti visā tās teritorijā, un stingri iestājas par tās suverenitāti, teritoriālo integritāti un nacionālo vienotību.