Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Satiksmes un valsts autoceļu aktualitātes

© publicitātes/ Latvijas Valsts ceļi

AS ‘’Latvijas Valsts ceļi’’ (LVC) ir noslēgusi līgumu par autoceļa P130 Līgas–Kandava–Veģi remontdarbiem un ceļa klātnes deformācijas novēršanu. Šajā ceļa posmā netālu no Sabiles ir noticis ceļa nogruvums un jau ilgāku laiku satiksme tur ir ierobežota.

Ņemot vērā ceļa ģeogrāfisko novietojumu un nogāzi, kas ir aiz ceļa, lai veiktu precīzu remontdarbu projektēšanu, projektēšanas laikā LVC pasūtīja papildu ģeoloģiskās izpētes, lai pārliecinātos par izvēlēto remontdarbu veidu piemērotību konkrētajam ceļa posmam. Plānots, ka darbi uz ceļa sāksies augusta vidū un atkarībā no laika apstākļiem tie tiks pabeigti šā gada beigās vai nākamā gada būvniecības sezonas sākumā.

LVC laboratorijas speciālisti šonedēļ ir veikuši vairāk kā 600 dažādus kvalitātes testus autoceļu objektos, kur notiek būvdarbi, kā arī pārbaudot izejmateriālus ceļu būvei.

Ir uzsākti rekonstrukcijas darbi uz autoceļa Rīga (Skulte) – Liepāja (A9) posmā no Vecpils pagasta līdz pat Grobiņai, tāpēc, dodoties Liepājas virzienā, jārēķinās, ka sešos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem un lai šo objektu šķērsotu, būs nepieciešamas aptuveni 35 min.

Savukārt dodoties Ventspils virzienā uz autoceļa Rīga–Ventspils (A10) pie Talsiem 23 km garumā turpinās būvdarbi, kur divos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforu palīdzību un vienā ar satiksmes regulētājiem. Šī remontposma šķērsošana prasīs aptuveni 30 min.

Zemgalē satiksme ir ierobežota aiz Jelgavas uz autoceļa Rīga–Jelgava–Lietuvas robeža (Meitene) (A8), gandrīz 30 km garumā līdz pat Lietuvas robežai. Šī posma šķērsošana prasīs 40 minūtes, jo trīs vietās satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Vidzemē, dodoties pa Tallinas šoseju Ainažu virzienā, būvdarbi posmā no Carnikavas līdz Lilastei ir pabeigti, bet tie turpinās posmā no Ādažiem līdz Gaujas tiltam, kur jārēķinās ar vienu luksofora posmu uz Gaujas tilta. Lai šķērsotu šo remontposmu būs nepieciešamas aptuveni 10 min.

Tāpat arī Valmieras virzienā uz autoceļa Inčukalns–Valmiera–Igaunijas robeža (Valka) (A3) noris ceļa remontdarbi. Straupes pagastā ir viens luksofora posms, kura šķērsošanai būs nepieciešamas aptuveni 10 min, savukārt Vaidavas pagastā, atkarībā no darbu intensitātes, iespējami pat seši posmi ar kustību pa vienu joslu un to šķērsošanai būs nepieciešamas aptuveni 40 minūtes.

Latgalē uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) pie Rēzeknes aptuveni 14 km garajā remontposmā jārēķinās ar līdz pat astoņiem luksoforu posmiem un objekta šķērsošanai būs nepieciešamas 35 min.