Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Izsalkuši pēc šaha

© F64

Rīt Norvēģijā sākas Pasaules šaha olimpiādes sacensības. Latvijas šaha izlase ir vislabākajā sastāvā, un mērķi sasniegt pirmo desmitnieku šahisti uzskata par reālu.

No 2. līdz 14. augustam Norvēģijas pilsētā Trumsē tiekas pasaules labākie šahisti, starp kuriem arī Latvijas lielmeistari. Izlases mērķis ir sasniegt pasaules desmitnieku, kam tika veltīti gan fiziskie, gan taktiskie treniņi. Sacensībās, kuras noris reizi divos gados, piedalās ap 1500 dalībnieku no 170 valstīm. Par sīvākajiem konkurentiem Latvijas sportisti uzskata Ķīnas, Krievijas, Gruzijas, Ukrainas un Ungārijas šahistus.

«Latvijas izlasē neviena šahiste nav īsta profesionāle. Mēs visas strādājam un mācāmies kādā citā nozarē. Olimpiādes favorītu valstu spēlētāji gatavojas pēc valsts finansētas programmas. Tā var būt viņu priekšrocība, bet mēs esam vairāk izsalkušas pēc šaha,» pozitīvi noskaņota ir Latvijas šaha izlases sieviešu komandas kapteine Dana ReiznieceOzola. Arī Latvijas izlases vīriešu komandas līderis un pasaules vicečempions Aleksejs Širovs tic, ka pasaules desmitnieks ir sasniedzams un komandu sacensību formāts liek papildus mobilizēties.