Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils uz pilsētas svētkiem aicina gardēžus

© F64

Ventspils dzimšanas dienas svinības šogad būs saistošas gan ēdienu, gan mūzikas un kultūras gardēžiem.

Vērienīgo pilsētas svētku pasākumu klāstu caurvij devīze Svinēsim garšīgi! Šis gads Eiropā ir izsludināts par gastronomiskā tūrisma gadu, kas bija āķītis, pie kā pieķerties pilsētas svētku organizatoriem. «Varam solīt, ka svētkos būs daudz kas garšīgs un interesants – gan muzikāli un vizuāli garšīgs, gan arī naturāli garšīgs,» uzsver viens no pilsētas svētku organizatoriem Māris Valtenbergs.

Jau šodien Krastmalā sāk rosīties Starptautiskā ziedu paklāju festivāla komandas no Latvijas, Polijas, Vācijas, Igaunijas, Krievijas un citām valstīm. Komandas radīs vairāk nekā 40 paklāju ar moto Garšīgi dzīvojam! Dažādi pasākumi notiks visu dienu, bet galvenie notikumi sāksies šovakar Rātslaukumā, kur norisināsies oficiālā pilsētas svētku atklāšana un domes balvu pasniegšanas ceremonija. Atklāšanas koncertā varēs baudīt operu un operešu programmu, kurā piedalīsies gan labākie pilsētas mūziķi, gan arī Latvijas akadēmiskās mūzikas izpildītāji. Tikmēr Piedzīvojumu parkā notiks tradicionālā kantriballīte. Jaunums būšot nakts tirgus Vecpilsētas tirgus laukumā.

Svētku aktīvākā diena būs sestdiena, kas sāksies ar ikgadējo svētku gājienu. Tajā piedalīsies aptuveni 120 kolektīvu un komandu, kas centīsies izcelties ar krāšņiem tērpiem un atraktīvām izdarībām. Gājienā būšot arī kāds jauninājums, ko varēs novērtēt ikviens klātesošais, sola M. Valtenbergs.

Ar dažādām izdarībām, koncertiem un daudz ko citu aktīvi tiks apdzīvots Dzirnavu laukums, Rātslaukums, Livonijas ordeņa pils un, protams, arī Krastmala, kur būs vairākas aktivitāšu zonas. Visbagātīgākais piedāvājums būšot garšvielu zonā, kur cita starpā interesenti varēs novērtēt dažādas nacionālās virtuves, tajā skaitā ukraiņu, gruzīnu, indiešu, ķīniešu, armēņu, meksikāņu un citu tautu gardumus. Vēdera priekus piedāvās arī daži Latvijas reģioni, tostarp suiti un latgaļi. Strādās arī pāris darbnīcas, kur interesenti varēšot praktizēties suši un kanepē maizīšu gatavošanā.

Īpaši bagātīga solās būt vakara programma. Nedrīkstot palaist garām savdabīgo projektu, kurā Maestro Raimonda Paula dziesmas regeja stilā dziedās jamaikiešu izcelsmes mūziķi. Ar savu atkalapvienoto zelta sastāvu uzstāsies grupa Jumprava, izpildot daudzas latviešu iemīļotas dziesmas. Bet pirms svētku salūta uz skatuves uguņos slavenais mambo karalis Lou Begas, kas deju ritmos izpildīs pasaules hitu kaverversijas. «Muzikālā ēdienkarte būs raiba un piemērota dažādām mērķauditorijām, dažādu tautību un gadagājuma cilvēkiem,» uzsver M. Valtenbergs.

Protams, sestdien būs arī citi pasākumi un balle līdz rītam Reņķa dārzā. Bet svētdien būs nedaudz mierīgāka diena, taču tāpat netrūks ko darīt un redzēt. Varēs vērot dragreisa čempionātu, piedalīties Seno amatu dienā un baudīt koncertus.