Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

FOTO: Uz ceļa starp Siguldu un Turaidu tiek laboti izskalojumi

© publicitātes

Uz autoceļa, kas savieno Siguldu un Turaidu, abpus Gaujas tiltam pašreiz notiek atjaunošanas darbi, lai likvidētu otrdienas lietavu rezultātā izveidojušos izskalojumus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Stipra lietus rezultātā vairākos šī ceļa posmos esot izskalota ceļa nomale, bet vienā posmā izskalojumi ir skāruši arī asfalta segumu. Remontdarbu dēļ varot tikt ierobežota satiksme.

Darbu laikā brauktuve tiek sašaurināta un uz ceļa darbojas satiksmes regulētājs. Darbus veic AS "Latvijas autoceļu uzturētājs".

Kā ziņots, vakar pērkona lietusgāžu laikā vislielākais nokrišņu daudzums fiksēts tieši Siguldas apkaimē - tur nolijuši kopumā 122,8 milimetri lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Šāds nokrišņu daudzums, kas fiksēts sešu stundu laikā, ir ekstremāls. Tas ir vairāk nekā visa jūlija kopējo nokrišņu norma. Turklāt līdz ar šo nokrišņu daudzumu ir pārspēts līdz šim 12 stundu laikā fiksētais maksimālais nokrišņu daudzums Siguldā, kas bija 60,3 milimetri 12 stundu laikā, un tas bija 1966.gada 22.augustā.