Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Atpūtnieki nīkst milzīgā korķī pie Lilastes

© f64

Svētdienas vakarā nra.lv saņēma ziņu par iespaidīgu satiksmes sastrēgumu uz A1 šosejas posmā Saulkrasti - LIlaste- Ādaži. Pēc jūras veldzējuma un saules baudīšanas, autobraucējiem, kuri vakarā devās mājup, nācās nīkt korķī teju divas stundas.

Izrādās lielāks vai mazāks sastrēgums šajā ceļa posmā ir novērojams jau vairākus gadus. Skaistās vasaras dienās, vakara pusē šosejas caurlaidība kļūst ievērojami nepietiekama, lai visi gribētāji raiti nonāktu mājās. Tādēļ nākas sēdēt milzīgos sastrēgumos.

„Autoceļa A1 satiksmes caurlaidība nav pietiekama, lai vasaras sezonās spētu nodrošināt visu satiksmes dalībnieku vienmērīgu satiksmes plūsmu,” uzskata Ādažu novada domes saimniecības daļas vadītājs Dainis Popovs. Tā kā ziņas par regulāriem sastrēgumiem šajā ceļa posmā nedēļās nogalēs nav dzirdamas pirmo reizi, Neatkarīgā nolēma sazināties ar Ādažu novada domes preikšsēdētāju Moniku Griezni un noskaidrot vai tam par iemeslu nav ceļa remontdarbi. M. Griezne informēja, ka vienmērīgas satiksmes plūsmas noturēšanas nolūkā, remontdarbi brīvdienās veikti netiek, kā arī norādīja, ka par satiksmes regulēšanu konkrētajā ceļa posmā ir atbildīgi „Latvijas Valsts ceļi”. „ Sastrēgumi šajā posmā vasaras periodā ir novērojami svētdienu vakaros, ņemot vērā to, ka daudzie atpūtnieki atgriežas no jūras. Līdz ar to autobraucējiem šajos virzienos brīvdienās ir jārēķinās ar palēninātu satiksmi. Lai izvairītos no sastrēgumiem, iedzīvotāji var izmantot sabiedrisko transportu – elektrovilcienus, vai arī plānot dienas gaitas, izbraucot savlaicīgi, pirms ierastā sastrēgumu laika, ” savu komentāru par 27. jūlija vakara sastrēgumu sniedza A/S „Latvijas Valsts ceļi” komunikācijas daļas vadītāja Anna Kononova.

Lai gan pēc neoficiālas informācijas, A/S „Latvijas Valsts ceļi” jau pirms pāris gadiem esot plānojoši projektēt vēl vienu autoceļu paralēli A1, tomēr šobrīd atpūtniekiem atliek vien pašiem izvēlēties - vai gaidīt pusotru stundu satiksmes sastrēgumā vai arī doties izbraucienā ar vilcienu.