Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© twitter.com

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

BROKA ATKĀPJAS: Tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) šodien iesniegs premjerministrei Laimdotai Straujumai demisijas rakstu, atkāpjoties no amata. 

AR PĒDĒJO METIENU: ASV pilsētā Jūdžinā par pasaules junioru čempionu šķēpmešanā kļuva 19 gadus vecais latvietis Gatis Čakšs, kurš pēdējā metienu sērijā šķēpu raidīja 74,04 metrus tālu. Tuvāko sekotāju un sacensību galveno favorītu slovēni Matiju Muharu viņš apsteidza par vairāk nekā vienu metru.

KARSTUMS: Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki nogādājuši slimnīcā 22 cilvēkus, kuriem karstuma dēļ radušās nopietnas veselības problēmas.

CŪKU MĒRIS: Nedēļas nogalē Krāslavas novada Robežnieku un Indras pagastos un Dagdas novada Bērziņu pagastā konstatēts vēl "vesels klājums" beigtu mežacūku, turklāt aizdomas par saslimšanu ar Āfrikas cūku mēri ir arī par divām mājas cūkām.

PAPILDUS VILCIENI: AS "Pasažieru vilciens" (PV) pagājušajās brīvdienās rīdzinieku iecienītākajos virzienos - uz Jūrmalu un Saulkrastiem - norīkojis visus vilcienus, cik vien kompānijas vagonu parka iespējas pieļauj, informēja uzņēmums.

UKRAINAS ARMIJA: Ukrainas armija pirmdien valsts austrumos turpina uzbrukumu vairākām krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu kontrolētajām pilsētām, kas atrodas ap notriektās Malaizijas lidmašīnas katastrofas vietu, paziņojusi armija.