Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Gaisa piesārņojumu savā dzīvesvietā izjūt 23% iedzīvotāju

© f64

Lai gan lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju savā dzīvesvietā neizjūt gaisa piesārņojumu, 23% ir tādi, kuri to izjūt, liecina aģentūras "TNS Latvia" veiktās aptaujas rezultāti

.

Gaisa piesārņojumu savas dzīvesvietas apkaimē neizjūt 73% ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju. Starp šādas atbildes sniedzējiem salīdzinoši biežāk ir citu pilsētu, Pierīgas, lauku teritoriju un Vidzemes iedzīvotāji.

Ceturtā daļa jeb 23% atzinuši, ka izjūt gaisa piesārņojumu, no tiem 4% atbildējuši, ka noteikti to izjūt, bet 18%, ka drīzāk izjūt. Salīdzinoši biežāk starp šādas atbildes sniedzējiem ir bijuši rīdzinieki.

Viedokļa šajā jautājumā nav bijis 4% respondentu.

lai gan Rīgas dome līdz šim nav apstiprinājusi rīcības plānu gaisa kvalitātes uzlabošanai, kas Latvijai draud ar sankcijām, lielākā daļa uzskata, ka pašvaldībai būtu jāuzņemas atbildība par gaisa kvalitātes uzlabošanu pašvaldībā. Šādu pārliecību pauduši 75% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Tikmēr desmitā daļa jeb 11% atzinuši, ka Rīgas domei tas nav jādara.

Aptauja veikta laikā no 15. līdz 17.jūnijam, ar interneta starpniecību aptaujājot 650 ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.