Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ gaisa temperatūra sasniegs plus 30 grādu atzīmi

© f64

Šonedēļ Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks un gaisa temperatūra atsevišķas dienas var sasniegt pat plus 30 grādu atzīmi, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Latvija šonedēļ atradīsies anticiklona ietekmē, tāpēc mākoņu būs maz un nokrišņi pārsvarā nav gaidāmi, prognozē meteorologi.

Nedēļas sākumā gaisa temperatūra naktīs būs plus 13, plus 18 grādu robežās, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz plus 23, plus 28 grādu atzīmei. Nedēļas nogalē gaiss sakarsīs vēl vairāk - nakts stundās nebūs vēsāks par plus 15, plus 19 grādiem, bet dienā, spīdot saulei, gaiss sakarsīs līdz plus 25, plus 30 grādiem.

Nākamās nedēļas sākuma jau ir gaidāmas izmaiņas laika apstākļos - Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka, tāpēc ir gaidāmas pērkona lietusgāzes, un arī gaisa temperatūra pazemināsies.

Ūdens temperatūra šonedēļ būs augsta - upēs tā būs plus 19, plus 24 grādu robežās, jūras līča un līča piekrastē - ap plus 15, plus 20 grādiem. Bet līča Kurzemes piekrastē būs par pāris grādiem siltāks.