Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Gazmanova pārstāvis: "Mēs tāpat lidosim uz Jūrmalu"

© scanpix

Latvijas "melnajā sarakstā" iekļautā Krievijas dziedātāja Oļega Gazmanova pārstāvis pavēstījis, ka Gazmanovs uz Jūrmalu lidos jebkurā gadījumā.

"Mūs neviens oficiāli nav informējis par iekļaušanu "melnajā sarakstā", pagaidām visu informāciju esam ieguvuši no masu medijiem. Mēs lidosim uz Jūrmalu," tā populārā Krievijas dziedātāja pārstāvis.

Līdzīgu paziņojumu ir izplatījis dziedātājas Valērijas vīrs Josifs Prigožins, "Mums joprojām ir derīgs Šengenas valstu vīzas, tādēļ noteikti apmeklēsim konkursu, kurā Valērija ir žūrijas pārstāve."

Jau informējām, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Gazmanovs, kurš ir biežs viesis Latvijā, un kura tuvinieki dzīvo Rīgā un Jūrmalā, jau iepriekš ir nonācis Ārlietu ministrijas redzeslokā. Mūziķis Krievijas konstitūcijas divdesmitgades svinībās dziesmā "Ražots Padomju Savienībā" aizrautīgi slavinājis padomju impēriju. "Ukraina un Krima, Baltkrievija un Moldova - tā ir mana valsts. Sahalīna, Kamčatka, Urālu kalni - tā ir mana valsts, Krasnodaras novads, Sibīrija un Pievolga, Kazahstāna un Kaukāzs un Baltija arī," - šādi "savas valsts" ģeogrāfiju Gazmanovs izklāstījis dziesmā, kuras piedziedājumā skan vārdi "Esmu dzimis Padomju Savienībā, ražots es esmu PSRS". Tolaik arī Lietuvas Seima deputāts bijušais Ārlietu ministrs Audroņs Ažubalis aicinājis neļaut Gazmanovam iebraukt valstī.

Tāpat Gazmanovs šī gada maijā uzstājās mītiņā Maskavas Sarkanajā laukumā, lai paustu atbalstu Krimas prokrieviski noskaņotajām varasiestādēm, kas vēlas pievienoties Krievijai, izpildot patriotiska rakstura dziesmu par virsniekiem.