Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ģimeni aizsargā krievi un kristieši

© F64 Photo Agency

Latviešu aktīvāku iesaistīšanos parakstu vākšanā pret genderisma un homoseksuālisma propagandu bērnu izglītības iestādēs, iespējams, kavē politiķa Vladimira Lindermana klātbūtne kampaņā.

Šobrīd no pirmajā kārtā nepieciešamajiem 30 000 parakstiem referenduma rosināšanai savākti vien 7000. Taču krievi aicina likt pie malas nacionālos vai politiskos aizspriedumus, jo apdraudēta ir visu bērnu nākotne, neatkarīgi no tautības. Kamēr sabiedrības heteroseksuālā vairākuma uzmanības iemidzināšanai ministrijas organizē aptaujas par ģimenei draudzīgām atpūtas vietām, paklusām tiek organizētas arī sanāksmes, kurās ierēdņi atskaitās par tradicionālajam ģimenes institūtam nedraudzīgu plānu īstenošanu. Labklājības ministrijas Dzimumu līdztiesības komitejas sanāksmē 13. jūnijā Kultūras ministrija referēja par slaveno Eiropas Parlamenta homoseksuāļu interešu lobistes Ulrikas Lunāčekas ziņojumu Par Eiropas Savienības ceļvedi homofobijas un ar dzimumorientāciju un dzimumidentitāti saistītas diskriminācijas apkarošanai. Savukārt Veselības un Izglītības ministrijas atskaitījās par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem saistībā ar citas slavenas Eiropas homoseksuāļu politiķes Edītes Estrellas ziņojumu Par seksuālo un reproduktīvo veselību un ar to saistītajām tiesībām.

Komitejas sanāksmē tika pieaicinātas arī nevalstiskās organizācijas. Biedrību Dzimta pārstāvēja Jeļena Korņetova. Viņa secina, ka birokrātiskas frāzes patiesībā maskē homoseksuāļu nolūku adoptēt bērnus, precēties, izcelt savu grupu likumos, piešķirot īpašas tiesības un aizsardzību. Izskatās, valsts institūcijas ir gatavas homoseksuāļiem palīdzēt, tāpēc tradicionālās ģimenes aizstāvji bažījas par Satversmes 110. panta drošību. Tas laulību definē kā savienību starp vīrieti un sievieti. Nebūs panta, nebūs arī šķēršļu geju un transpersonu laulībām, bet pēc tam arī bērnu adopcijai.

Biedrība Dzimta arī aktīvi piedalās parakstu vākšanā referendumam par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Tajā iecerēts aizliegt homoseksuālisma propagandu skolās. Tātad nekādu grāmatiņu par mainīšanos ar drēbēm vai dzimumu. Šobrīd aktīvāka ir krievu kopiena. Asociācijas Ģimene vadītāja Ilona Bremze neslēpj – pēc jēgas iniciatīva 100% atbalstāma. Vienīgi bažas radot tas, ka arī politiķi cenšas izmantot šo kampaņu, un šoreiz tie ir krievu politiķi. Iespējams, ka plašāks atbalsts heteroseksuāļu aizstāvībai no latviešiem būs sagaidāms pēc vēlēšanām. Bet pagaidām pie notāra ar diviem latiem pārsvarā dodas krievi un latviešu kristieši.