Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

PTAC rīko ārpusdarba pasākumus par valsts naudu

© F64

Ekonomikas ministrijai (EM) būtu jāizvērtē Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktores rīcība par atkārtoti pieļautu valsts budžeta līdzekļu prettiesisku izlietojumu, teikts Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā par EM 2013.gada pārskatu. Kontrolierus satraukusi 231 eiro iztērēšana darbinieku pasākumam, kas, VK ieskatā, nav atļauts.

PTAC 2013.gada 19.decembrī organizējis darbinieku diskusiju ārpus darba telpām par darba rezultātiem un 2014.gada prioritāšu noteikšanu. Pasākumā piedalījušies 74 no kopumā 95 darbiniekiem. Pasākuma telpu nomai, pārtikas un saimniecības preču iegādei izlietoti 162 lati (231 eiro).

Arī 2012.gadā PTAC rīkojis šādu pasākumu, kam tērējis 817 latus (1162 eiro). Kolektīvo pasākumu rīkošana valsts pārvaldē par budžeta naudu neesot atļauta. Arī tolaik VK ieteica papildināt PTAC iekšējos normatīvos aktus, nosakot iestādes darbības plānošanas un pārskata sanāksmju organizēšanas kārtību.

Ziņojumā teikts, ka PTAC nav ņēmis VK iepriekš pausto ieteikumu un atkārtoti pieļāvis valsts budžeta līdzekļu prettiesisku izlietojumu, apmaksājot telpu nomu un ēdināšanas izmaksas vadības sanāksmes organizēšanai. VK iesaka EM izvērtēt PTAC direktora rīcību, jo VK ieteikums nav "ieviest pēc būtības".