Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Valpurģu naktī Tērvetes dabas parkā notiks tradicionālie Pasaku nakts svētki

Šodien Tērvetes dabas parkā, ko apsaimnieko "Latvijas Valsts meži", norisināsies ikgadējais pasākums "Pasaku nakts svētki" jeb tautā dēvētā Valpurģu nakts, informēja Tērvetes Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilona Līduma.

Pavasara svinēšana sāksies Rūķu sētā ar īpašu krēslas stundu. No plkst.19 līdz 21 te varēs piedalīties ērmotās un jautrās mijkrēšļa izdarībās.

Savukārt no plkst.21 Pasaku mežā, sveču gaismas pielietajā Raganu silā, naksnīgo sajūtu baudītājus sagaidīšot noslēpumainās un jautrās Sila raganiņas, bet atraktīvais Velniņš palīdzēs "ielūkoties nākotnē", skaidroja Līduma.

Līdzās izvietotajā Atrakciju laukumā svētku dalībniekus priecēs atraktīvie dejotāji no Rundāles un Auces, roka dziedātājs Atis Ieviņš ar grupu "The Rock Brothers". Gaidāms arī uguns žonglieru priekšnesums, savukārt perkusiju grupas "Pulsa efekts" mākslinieki ļaušot izbaudīt neaizmirstamas skaņu vibrācijas.

Svētku kulminācija sagaidāma plkst.23 ar krāšņu gaismas šovu, bet pasākums noslēgsies pusnaktī.

"Kad pār zemi mirdz saule kā olas dzeltenums, visapkārt sāk lidot dzelteni taureņi, no pelēkās zemes izlien zaļa tulpe un blakus samanāmi sarkani rabarberi kā velna ragi, tad ir pienācis īstais laiks priecāties - klāt pavasaris! Viss ir tik dzīvs - ņudz, pumpuro, spraucas, skan, čalo, mudž un smaržo. Daba modusies, un tai līdz mostamies mēs - Tērvetes dabas parka redzamie un neredzamie gariņi, lai aicinātu visus līksmoties kopā ar mums par skaistā pavasara atnākšanu," pauda Līduma.

Viņa skaidroja, ka apmeklētāji aicināti ierasties interesantos tērpos, līdzi ņemot lukturīšus un labu omu. Atraktīvākās un interesantākās maskas saņems balvas. Līdz pasākuma nobeigumam, pusnaktij, parkā kursēs Pasaku bānītis.

Ieeja pasākumā - ar Tērvetes dabas parka ieejas biļetēm.