Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Reaģējot uz pasažieres izbailēm par prāmja sasvēršanos, veic prāmja "Urd" apsekošanu

Vakar Liepājā veikta kompānijas "Stena Line" prāmja "Urd" apsekošana, reaģējot uz kādas pasažieres sūdzību par, viņasprāt, bīstamu prāmja sasvēršanos ceļā no Liepājas uz Travemindi Vācijā, informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

 

Apsekošana veikta, jo kāda prāmja pasažiere nosūtījusi vēstuli Latvijas Jūras administrācijai par, viņasprāt, bīstamu situāciju brauciena laikā 9.aprīlī.

Latvijas Jūras administrācijas speciālisti, piedaloties Liepājas ostas drošības virsniekam, 24.aprīlī veica prāmja "Urd" apsekošanu.

Kā pastāstīja Liepājas ostas drošības virsnieks Kaspars Poņemeckis, Liepājas ostai ir svarīga ikviena pasažiera drošība un labsajūta, līdz ar to, reaģējot uz saņemto vēstuli, Latvijas Jūras administrācija veica kuģa "Urd" apsekošanu. Kuģa apskates laikā iegūto informāciju Latvijas Jūras administrācija vēl apkopos un analizēs.

Pēc pasažieres stāstītā, prāmis ceļā no Liepājas uz Travemindi sācis svērties uz vienu pusi, ziņo portāls "Liepājniekiem.lv". Ap plkst.18 prāmis jau esot bijis sasvēries par aptuveni 15 grādiem, bet pasažieru kajītes pārplūdušas ar kanalizāciju. Esot cēlies vējš un prāmis turpinājis svērties. Ap plkst.19.30 prāmis bijis sasvēries aptuveni par 20 grādiem. Uz kuģa, pēc Zanes Dzalbes teiktā, esot sākusies panika, cilvēki bijuši sabijušies. Kanalizācija turpinājusi kajītē plūst līdz prāmja apstāšanās brīdim ostā, prāmis ceļu visu nakti turpinājis ievērojami sasvēries.

"Manuprāt, kravas automašīnas nesakrita uz viena sāna un prāmis nenogrima vienīgi laimīgas sagadīšanās rezultātā," portālam izteikusies Dzalbe.