Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Par psihoaktīvo vielu glabāšanu un realizēšanu aizturētas četras personas

© F64 Photo Agency

Turpinot aktīvu darbu jauno psihoaktīvo vielu aprites apkarošanā, pēdējo dienu laikā Valsts policijas darbinieki aizturējuši četras personas. Aizturētie nodarbojušies ar psihoaktīvo vielu tirdzniecību, izplatīšanu un glabāšanu. Par notikušo ierosināti kriminālprocesi.

Rīgas reģiona pārvaldes Zemgales iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki svētdien, pārbaudot informāciju par psihoaktīvo vielu tirdzniecību, Bāriņu ielā aizturēja kādu 1987. gadā dzimušu vīrieti. Viņš slepus tirgoja psihoaktīvās vielas no tirdzniecības vietas, kas oficiāli bijusi slēgta.

Pie tirgoņa atsavināti 102 iepakojumi ar jaunajām psihoaktīvajām vielām, kurām uz izņemšanas brīdi bijis piemērots pagaidu aizliegums. Veicot tālākos meklēšanas pasākumus, trešdien aizturēts arī 1988. gadā dzimis vīrietis, kurš nodarbojies ar aizliegto vielu izplatīšanu.

Savukārt Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki Āgenskalnā aizturēja kādu 1979. gadā dzimušu, agrāk par zādzību tiesātu sievieti, kura nodarbojās ar jauno psihoaktīvo vielu tirdzniecību uz ielas. Pie sievietes policijas darbinieki atrada un atsavināja 20 psihoaktīvo vielu iepakojumus. Turpat aizturēts arī kāds vīrietis, kurš iegādājies psihoaktīvās vielas.

Pret aizturētajiem ierosināti kriminālprocesi par psihoaktīvo vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudassods.