Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Grib dot pašvaldībām tiesības pašām izskaust psihoaktīvo vielu tirdzniecības vietas

Vairāki Saeimas deputāti ir atbalstījuši un parakstījuši Andreja Elksniņa (SC) un pašreizējā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Romāna Naudiņa (VL-TB/LNNK) izstrādātos grozījumus likumā "Par pašvaldībām", kuru mērķis ir dot iespēju pašvaldībām ierobežot psihoaktīvo vielu tirgotavu darbību.

"Likumprojekts paredz, ka pašvaldības būs tiesīgas izdot saistošos noteikumus, paredzot ierobežojumus un kontroles pasākumus psihoaktīvo tirdzniecības vietu darbībai. Tas nozīmē, ka pašvaldībām būs tiesības noteikt, piemēram, ka šādas tirgotavas nedrīkstēs darboties ne tikai izglītības iestāžu un dzīvojamo māju tuvumā, bet arī liegt tām iespēju atrasties konkrētas pašvaldības administratīvajā teritorijā vispār," skaidro Andrejs Elksniņš.

"Pašvaldības vislabāk ir informētas par to, kas notiek to teritorijā un likumdevējs ar šādiem grozījumiem dos tām plašākas iespējas lemt, vai vispār atļaut šādiem komersantiem darboties savā teritorijā. Turklāt, šādi ierobežojumi un plānotie kontroles pasākumi dos pašvaldībām iespējas ierobežot arī jaunu psihoaktīvu vielu izmantošanu kā zinātniskām, tā arī rūpniecības vajadzībām. Tādā veidā, bez papildus finansējuma vai cilvēkresursu iesaistes pašvaldības iegūs iespēju reāli ierobežot narkotisko vielu izplatību," norāda Elksniņš.