Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ko Latvijas iedzīvotāji darīs Lieldienās?

© F64 Photo Agency

Jautāti, kā šogad svinēs Lieldienas, Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem visbiežāk norādījuši, ka rīkos vai piedalīsies īpašās svētku brokastīs vai pusdienās - tā atbildējuši 40% respondentu.

Savukārt 27% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju plāno piedalīties dažādās svētku atrakcijās, piemēram, olu krāsošanā un ripināšanā, liecina kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT un raidījumu "900 sekundes" veiktā interneta aptauja.

Piektā daļa jeb 20% iedzīvotāju Lieldienās plāno doties uz dievkalpojumu baznīcā, savukārt 17% iedzīvotāju norādījuši, ka apmeklēs kādu publisku svētku pasākumu.

2% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju Lieldienas svinēs ģimenes, radu, draugu lokā, un tikpat liela daļa iedzīvotāju minējuši citu variantu.

15% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atklāja, ka šogad Lieldienas nesvinēs, bet 8% iedzīvotāju nav skaidras atbildes par Lieldienu svinēšanas plāniem.

Aptauja veikta laikā no 2014.gada 8.aprīļa līdz 10.aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Kā norāda aptaujas veidotāji, iedzīvotājiem tikusi dota iespēja atzīmēt vairākus atbilžu variantus, tālab atbilžu procentu summa var pārsniegt 100%.