Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas skolām īpaša iespēja pieteikties Nordea Rīgas maratonam

© F64 Photo Agency

Jau septīto gadu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Nordea Rīgas maratona organizatoriem ir raduši iespēju Rīgas skolu skolēniem piedalīties Nordea Rīgas maratona 5 km distancē par pazeminātu maksu – pusotru eiro. Pārējo dalības maksu segs Rīgas dome un maratona organizatori.

Vienlaikus maratonā varēs cīnīties par Rīgas domes kausu. Kausa izcīņā var piedalīties tikai tās skolas, no kurām finišē vismaz 20 dalībnieki, summējot 20 labāko dalībnieku iegūto vietu vecuma grupā. Rīgas domes kausu iegūs komanda, kurai kopsummā būs vismazākais punktu skaits.

Rīgas skolu kauss kā tradīcija tika iedibināta 2008.gadā. Kauss tika izveidots, domājot par jauno maratonistu un skrējēju paaudzi, lai padarītu pilsētas skriešanas svētkus maksimāli pieejamus ikvienam. Šogad noteiktais dalībnieku limits ir 1 200 skolēni, un priekšroka tiks dota Rīgas pašvaldības mācību iestādēm.

Pieteikties dalībai maratonā skolas var elektroniski, nosūtot informāciju par skolas komandu maratona organizatoriem uz e-pastu: marathon@necom.lv. Pieteikumus iespējams iesniegt līdz 25.aprīlim vai līdz 1 200 dalībnieku limita sasniegšanai. Pieteikšanās kārtības apraksts pieejams nolikumā, kas atrodams interneta vietnē www.nordearigasmaratons.lv.

Pērn kopumā Rīgas skolu komandās startēja un finišēja 1 260 skolēni no 28 skolām, bet kausu ieguva Rīgas Teikas vidusskola, kas pavisam nedaudz apsteidza pēdējo trīs gadu uzvarētāju - Rīgas Centra Humanitāro vidusskolu.

Paralēli Rīgas skolu kausa izcīņai, skolu komandas aicinātas piedalīties arī Nordea Rīgas maratona Lattelecom komandu kausā. Informācija par Lattelecom komandu kausu atrodama interneta vietnē www.nordearigasmaratons.lv sadaļā „Komandām”.