Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Doņeckas separātisti no uzņēmējiem pieprasa nodokļus un liek reģistrēties ebrejiem

Doņeckas separātisti pieprasījuši vietējiem uzņēmējiem turpmāk nodokļus maksāt viņiem, vēsta tīmekļa izdevums "ZN.UA"

"Doņeckas republikas" pārstāvji draudējuši, ka, sākot ar 6.maiju, konfiscēs alkoholiskos dzērienus, kuriem nebūs separātistu akcīzes markas.

Separātisti arī pieprasa, lai vīrieši stājas viņu "republikas" armijā.

Uzņēmējiem ik mēnesi ir jāmaksā vienotais nodoklis 70 ASV dolāru apjomā, turklāt tikšot ieviestas produktu kartiņas un izsludināta vispārējā mobilizācija.

Tie, kas šīs prasības neievēros, tiks "izsūtīt pie benderiem ar mantas konfiskāciju", draudējuši separātisti.

"Doņeckas republikas" rīkojums izplatīts Doņeckas apgabala vidienes tirdzniecības vietās.

Uzņēmējs, kurš dokumentu nodevis "ZN.UA" rīcībā, pastāstīja, ka ar rīkojuma izplatīšanu nodarbojas jaunieši, praktiski pusaudži.

Viņi ir ģērbušies aizsargkrāsas auduma formās un bruņojušies ar automātiem.

Dokumentā uzņēmējiem tiek pieprasīts maksāt ik mēnesi 70 dolāru lielu nodokli, lai "papildinātu republikas zelta un valūtas rezerves".

Ukrainas alkohola akcīzes markas pasludinātas par nederīgām, bet jaunās "republikāniskās" separātisti ir gatavi piedāvāt par diviem dolāriem.

Sākot ar 6.maiju, alkoholiskie dzērieni bez separātistu akcīzes markām tikšot konfiscēti.

Ukrainas austrumos pēdējo dienu laikā promaskaviskie kaujinieki - dažkārt Krievijas specdienestu un militārpersonu vadībā - sagrābuši administrācijas ēkas un stratēģiskos objektus.

Ukrainas varasiestādes valsts austrumos ir sākušas pretterorisma operāciju.

Savukārt otrdien vakarā trīs pagaidām neidentificēti cilvēki balaklavās ar Krievija karogiem līdzās Doņeckas sinagogai izlīmējuši antisemītiska satura lapiņas, pavēstīja Doņeckas ebreju kopienas pārstāvji.

Viņi uzskarta, ka, šādi rīkojoties, viņus centušies izprovocēt uz konfliktu, lai pēc tam apsūdzētu uzbrukumā separātistiem, vēsta tīmekļa portāls "Novosti Donbassa".

Lapiņās lasāms šāds paziņojums:

"Godājamie ebreju tautības pilsoņi! Saistībā ar to, ka Ukrainas ebreju kopienas līderi Kijevā atbalstījuši banderiešu huntu un ir naidīgi noskaņoti pret pareizticīgo Doņeckas republiku un tās pilsoņiem, Doņeckas republikas Galvenais štābs nolēmis:

Visiem par 16 gadiem vecākiem ebreju tautības pilsoņiem, kas dzīvo suverēnās Doņeckas republikas teritorijā, līdz 2014.gada 3.maijam ir jāierodas Doņeckas apgabala valsts administrācijas ēkā, 514.kabinetā, pie tautību komisāra pienākumu izpildītāja, lai reģistrētos. Reģistrācijas maksa ir 50 dolāri.

Līdzi ir jābūt naudas līdzekļiem - summā 50 ASV dolāri - , lai apmaksātu reģistrāciju, pasi, lai veiktu atzīmi par ticību, dokumentiem par ģimenes sastāvu, kā arī īpašumtiesības apliecinošiem dokumentiem par visiem jums piederošajiem nekustamajiem īpašumiem un transporta līdzekļiem.

Gadījumā, ja notiks izvairīšanās no reģistrācijas, vainīgajiem tiks atņemta pilsonība un viņi tiks izsūtīti aiz republikas robežām ar mantas konfiskāciju."