Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sirmgalvei pār pēdu pārbrauc autobuss, radot smagu lūzumu

© nra.lv

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē 80 gadus vecai sievietei pār pēdu pārbraucis autobuss, radot vaļēju pēdas kaula lūzumu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Rīgā mediķi palīdzējuši 45 gadus vecam motorollera vadītājam, kurš kritis, salaužot kāju un gūstot galvas, kā arī vēdera traumu ar iekšējo orgānu bojājumiem. Citviet pilsētā palīdzība sniegta 23 gadus vecam vīrietim, kurš darba laikā kritis no apmēram divus metrus augsta jumta, savainojot galvu, kājas un roku.

Tikmēr Zemgalē mediķi nogādājuši slimnīcā 70 gadus vecu vīrieti, kurš atrasts guļam bezsamaņā kāpņutelpā. Viņam konstatēta smaga galvas trauma un sejas kaula lūzumi. Mediķi pieļauj, ka vīrietis kritis pa kāpnēm.

Savukārt Vidzemē 14 gadus vecs jaunietis apgāzis zupas šķīvi, gūstot dzimumorgānu apvidus apdegumus, bet Latgalē 45 gadus veca sieviete sajaukusi traukus un iedzērusi ožamo spirtu, apdedzinot mutes gļotādu un barības vadu.

Slimnīcās nogādāti arī četri augu maisījumu smēķētāji - 15 gadus vecs jaunietis, kuram pēc psihoaktīvās vielas lietošanas radušies uzvedības traucējumi, un trīs 20 līdz 36 gadus veci vīrieši, kuriem kļuvis slikti pēc augu maisījumu lietošanas kopā ar alkoholu.

Kopumā vakar NMPD saņēmis 1112 izsaukumus, 156 no tiem saistīti ar traumām.