Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kravcovs izplata paziņojumu latviešu valodā ar gramatiskajām un stila kļūdām

Bēdīgi slavenais politiķis Valērijs Kravcovs, kuram vairākkārt pārmesta latviešu valodas neprasme, būdams Latvijas Krievu kopienas prezidents, izplatījis paziņojumu, iestājoties pret kreivijas televīzijas kanālu aizliegšanu. Lai gan vēl nesen šis politiķis nespēja latviski patekt pat dažus teikumus, paziņojums izplatīts valsts valodā. Tiesa, paziņojumā ir pieļautas daudzas gramatiskās un stilistiskās kļūdas. (publicējam precīzu paziņojuma tekstu)

7.aprīlī mūsu valstī stājies spēkā aizliegums retranslēt TV kanālu „Krievija KTV” jeb „RTR”. Apsūdzot TV kanālu „Krievija KTV” kara propagandā un aizliedzot tā translāciju Latvijas teritorijā, tika pārkāpt LR Satversmes 100. pants, kas aizliedz cenzūru. Informācijas saņemšanas, pārvaldīšanas un izplatīšanas tiesību ierobežošana ir totalitāru politisko režīmu represīvs instruments.

Esam pārliecināti, kā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Dimanta kungs pārveidojat viņā pārziņā esošo struktūru par Dž. Orvela aprakstīto Patiesības ministriju. Ceram, ka studējot žurnālistiku Maskavas Valsts universitātē, Dimanta k-s bijāt iepazinies ar šo literāro darbu, kas tolaik arī bija aizliegts.

Ukrainas krīze reiz beigsies, bet mums, krieviem un latviešiem, tāpat būs kopā jādzīvo mūsu kopējā valstī. Kā saprātīgi cilvēki, kas dzīvo demokrātiskā sabiedrībā, mēs paši esam spējīgi izvēlēties, kurus TV kanālus skatīties, kādas grāmatas lasīt un par ko domāt.

Visbeidzot, mēs nesaprotam, kāpēc faktiski atņemat daļu mūsu naudas, jo mēs esam apmaksājuši savu kabeļu TV operatoru pakalpojumus pilnībā, ieskaitot arī Jūsu aizliegtā kanāla raidīšanu?

Pēc vispieticīgākajām valsts statistiķu aplēsēm, Liepājā vien dzīvo ap 40000 krievvalodīgo LR pilsoņu un nepilsoņu, bet visā Latvijā – vairāk nekā 500 tūkstoši cilvēku. Varbūt kādam tas izklausās savādi, taču ar mūsu viedokli arī būtu jārēķinās!

Mēs paturam tiesības aizstāvēt LR Satversmes 100. pantu, izmantojot visas konstitucionālas metodes, līdz pat ielu protestiem.

Jāatgādina, ka 2009. gadā V. Kravcovs piedalījies Liepājas domes vēlēšanās, ticis ievēlēts, taču latviešu valodas neprasmes dēļ viņš sev algoja tulku, kas nāca uz domes sēdēm. 2010. gadā ievēlēts 10. Saeimā. Nacionālās apvienības frakcijas deputāti rosināja V. Kravcovu valodas neprasmes dēļ izslēgt no parlamenta, taču tas nenotika.