Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pasts izdod TV raidījumam veltītu pastmarku

© Publicitātes

Latvijas Pasts izdevis unikālu pastmarku, kas veltīta LTV Latvijas jaunatklāšanas raidījumam TE!

Pastmarkas prezentācijas pasākums  notiks  17.aprīlī, plkst.11 Kalnciema kvartālā, Rīgā. Pasākumā piedalīsies gan Latvijas Pasta un VFS Films valdes priekšsēdētāji Arnis Salnājs un Uldis Cekulis, gan TE! vadītāji Marta Selecka, Gustavs Terzens, Dace Grimza un Māra Kampernova, gan raidījuma režisori, mākslinieki, draugi un atbalstītāji. Prezentācijā būs iespējams nogaršot arī īpašo delikatesi - melno ķiploku.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana 17.aprīlī no plkst.7.30 līdz 19 risināsies pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Jaunā pastmarka izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, bet īpašā pirmās dienas aploksne - 1500 eksemplāros. Pastmarkas nominālvērtība ir 0,50 €, un tā atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarkas dizainu veidojusi raidījuma TE! zīmes autore Lāsma Lagzdiņa, attēlojot stilizētu raidījuma nosaukumu un atpazīstamības simbolu - grābekli. Senais darbarīks vēsta, ka Latvija aizgrābj ar savām unikālajām vērtībām, ainavām, cilvēkiem, viņu stāstiem un darbiem.

Latvijas Pasts pirmoreiz izdevis pastmarku, kas veltīta TV raidījumam. 

Raidījums TE! jau četras sezonas jaunatklāj Latviju un aicina ikvienu to apceļot. "Latvija aizgrābj! Te ir kolosāla vide, vieta, cilvēki. Te ir neatkārtojami stāsti un krāšņa ainava, te ir arī visi gadalaiki. Mani neizbrīna, ka TE! komandai bija nepieciešami tikai divi rudeņi un divi pavasari, lai iekustinātu Latvijas tūrismu un jaunatklātu daudzus vietējos dārgumus, jo TE! uz Latviju skatās ar rozā brillēm. Tagad, pateicoties Latvijas Pastam un tiem, kuri joprojām novērtē ar roku rakstītu vēstuli, tās varēsim nodot vēl vairāk cilvēkiem un ieinteresēt viņus atklāt Latviju no jauna," uzsver TE! veidotāju VFS Films vadītājs Uldis Cekulis.