Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Krāpnieki uz ceļa izmāna naudu no autovadītājiem

© F64 Photo Agency

Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēti vairāki gadījumi, kuros iedzīvotāji cietuši no krāpniekiem vai saņemta informācija par iespējamām krāpnieciskām darbībām, informēja Valsts policijā.

Vakar, 14.aprīlī, policija saņēma informāciju, ka Kalsnavas pagastā autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene 20.kilometrā pagaidām nenoskaidrotas personas apturējušas garāmbraucošu automašīnu. Vīrieši stāstījuši, ka nonākuši nelaimē, jo ceļojuma laikā pietrūcis naudas un nav līdzekļu pat degvielas iegādei.

Krāpniekiem izdevies pārliecināt divas automašīnā sēdošas sievietes. 1985.gadā un 1988.gadā dzimušas Daugavpils un Rīgas iedzīvotājas katra labprātīgi krāpniekiem iedeva 100 eiro. Krāpnieki naudu solījušies atdot. Lai izskatītos ticamāk, "pagaidām" apmaiņai atstājuši ķīlā gredzenu. Neilgi pēc notikušā sievietes apjautušas, ka, visticamāk, uz visiem laikiem šķīrušās no naudas.

Abas sievietes vērsušās pēc palīdzības policijā. Informācija par līdzīga rakstura gadījumiem un piedāvājumiem saņemta arī no iedzīvotājiem Valkas un Alūksnes pusē.

Policija aicina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem, neielaisties sarunās, nekādā gadījumā neuzticēt savu naudu vai mantu svešām, nejauši satiktām personām. Tāpat policija aicina nepaļauties uz solījumiem naudu atdot un nepieņemt ķīlā nekādas mantas. Tās, visticamāk, ir nevērtīgas.

Policija aicina personas, kuras saskārušās ar šādiem vai līdzīgiem gadījumiem, nekavējoties zvanīt un informēt kārtībsargājošās iestādes. Cietušajām personām vēlams policijai nodot informāciju par krāpnieku pazīmēm, automašīnas krāsu, marku, valsts numura zīmi un virzienu, kādā krāpnieki dodas.