Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Kādus ziedus dāvāt dažādām horoskopa zīmēm?

© skanpix

Īs­tam vī­rie­tim ne­va­jag kā­du ofi­ci­ālu da­tu­mu, lai dā­vi­nā­tu zie­dus. Kat­ru die­nu kā­dai mei­te­nei ir dzim­ša­nas die­na, kā­dai dā­mai – no­zī­mīgs no­ti­kums, kā­dai kun­dzei – dar­ba ju­bi­le­ja. Un kat­ru die­nu kā­da sie­vie­te jū­tas prie­cī­ga, skum­ja, ro­man­tis­ki no­ska­ņo­ta, dus­mī­ga, vār­du sa­kot – nav ie­mes­la ne­uz­dā­vi­nāt zie­dus!

As­tro­lo­ģi­jā tiek uz­ska­tīts, ka zie­di, kam do­dam priekš­ro­ku, ir mū­su pa­šu at­spo­gu­ļo­jums. Pa­tie­si, ir ta­ču tik pa­tī­ka­mi sa­ņemt zie­du bu­ķe­ti, ku­ra pil­nī­bā at­bilst per­so­nī­bas gau­mei un rak­stu­ram!

Mēdz gan teikt, ka lie­lā­ka­jai da­ļai vī­rie­šu ek­sis­tē ti­kai di­vu vei­du zie­di – ro­zes un «kā tās tur sau­ca»... Tā­pēc te būs ne­liels «as­tro­lo­ģis­kais špi­ke­ris». Un, ga­lu ga­lā, pats sva­rī­gā­kais ta­ču ir ti­kai viens – pa­tie­sa vēl­me sa­gā­dāt sie­vie­tei prie­ku!

Auns

Tie­ši mēr­ķī:

Ro­man­tis­ko un kais­lī­go Auna sie­vie­ti sais­ta su­lī­gi un spil­gti to­ņi – sar­ka­ni, oran­ži, dzel­te­ni. Bu­ķe­te no pie­cām sar­ka­nām ro­zēm vai ugu­nī­gām tī­ģer­li­li­jām būs tas, kas va­ja­dzīgs! No pu­ķēm Auna zī­mei at­bilst arī ane­mo­nes un tul­pes. Puš­ķis var būt vei­dots no da­žā­du krā­su zie­diem. Jaun­iņām Auna zī­mes mei­te­nēm tīk arī vi­jo­lī­tes. Starp ci­tu, Auna zī­mes sie­vie­tei var dro­ši dā­vi­nāt arī zie­do­šus kak­tu­sus, pie­mē­ram, opun­ci­jas. Aunam tīk ak­se­su­āri, tā­pēc puš­ķi var dro­ši no­for­mēt ar pa­pil­du nie­ci­ņiem – vi­zu­lī­šiem, len­tī­tēm utt. Sar­ka­nas un bor­do no­krā­sas ro­zes (īpa­ši tad, ja to ir daudz) pa­svīt­ro kais­li, kas Auna sie­vie­tei ir sva­rī­ga mī­las sa­stāv­da­ļa. Uz­dā­vi­not tās, jūs pa­užat sa­vu īpa­šo at­tiek­smi pret šo sie­vie­ti. Tā­pēc, ja tā­das at­tiek­smes nav – la­bāk dā­vi­niet ko nei­trā­lā­ku, lai ne­no­kļū­tu ku­te­lī­gā si­tu­āci­jā.

Ga­rām:

Gla­di­olas, mar­grie­ti­ņas, kri­zan­tē­mas, or­hi­de­jas.

 

Vēr­sis

Tie­ši mēr­ķī:

Sie­vie­te, kas dzi­mu­si Vēr­ša zī­mē, dod priekš­ro­ku kla­si­kai un ne­mīl ne­ko iz­ai­ci­no­šu. Vi­ņas krā­sas – bal­ta, vi­ole­ta, cit­ron­dzel­te­na, gai­ši za­ļa, gai­ši zi­la. Tur­klāt jā­ņem vē­rā, ka šīs zī­mes pār­stā­ves mīl liel­zie­du pu­ķes, tā­pēc pie­mē­ro­tā­kās būs li­li­jas, kal­las, nar­ci­ses, tē­jas ro­zes, ger­be­ras, pe­oni­jas, pas­teļ­krā­sas ro­zes. Pa­va­sa­rī la­bi de­rēs puš­ķī­tis no zie­diem, kas sim­bo­li­zē ze­mes un da­bas at­mo­du: snieg­pulk­ste­nī­tes, pu­re­nes, nar­ci­ses, maij­pu­ķī­tes. At­šķi­rī­bā no Auniem do­mā­tā puš­ķa te nu gan pat aci ne­me­tiet uz vi­zu­ļiem un zel­ta ban­tēm. La­bāk pie­vie­not kā­du acij tī­ka­mu za­ļu­mu. Vēr­šiem tīk da­bis­kas lie­tas un gau­mī­gi puš­ķi.

Ga­rām:

Spī­gu­ļi no­for­mē­ju­mā; tum­šas krā­sas tul­pes un or­hi­de­jas.

Dvī­ņi

Tie­ši mēr­ķī:

Šīs zī­mes pār­stā­vēm nav stin­gru no­tei­ku­mu; gau­me mēdz būt mai­nī­ga, tā­pēc par­tne­rim jā­liek lie­tā fan­tā­zi­ja. It kā at­bil­sto­šās krā­sas bū­tu vi­ole­ta, bal­ta, gai­ši dzel­te­na, mai­gi oran­ža, zi­la, bet pu­ķes – mar­grie­ti­ņas, ma­go­nes, ro­zes, jas­mī­ni, nar­ci­ses. Ta­ču tik­pat la­bi Dvī­ņu sie­vie­tes sir­di var aiz­kus­ti­nāt arī neļ­ķu puš­ķis, gla­di­olas vai maij­pu­ķī­tes, sī­ku lau­ku zie­du puš­ķī­tis. Dvī­ņu sie­vie­tes mīl zie­dus vi­sā to daudz­vei­dī­bā, tā­pēc dā­va­na vien­mēr jā­pa­pil­di­na ar kā­du zie­du vai skais­tu puš­ķi. Ja ga­lī­gi nav ide­ju – ar mi­ni­atū­ra­jām ro­zī­tēm vai mi­mo­zas za­ri­ņu ne­aiz­šau­siet grei­zi! Bet, ja ro­cī­ba at­ļauj – no­pēr­ciet vi­ņai sa­vu zie­du vei­ka­li­ņu!

Ga­rām:

Pā­rāk stī­vi, ofi­ci­āli no­for­mē­ti puš­ķi; or­hi­de­jas.

Vē­zis

Tie­ši mēr­ķī:

Smar­žī­gi mai­gas krā­sas (ro­zā, gai­ši zi­li, glās­mai­ni zel­tai­ni) zie­di būs tas, kas va­ja­dzīgs. Pa­tie­sī­bā Vē­ža zī­mes sie­vie­tēm nav va­ja­dzī­ga ār­iš­ķī­ba, bet pa­tie­sas uz­ma­nī­bas pie­rā­dī­jums. Tam la­bi de­rēs vis­i bal­tie zie­di: kal­las, jas­mī­ni, li­li­jas, or­hi­de­jas, bal­tas tul­pes, ka­mē­li­jas. Zie­do­ņa lai­kā – arī ce­ri­ņi, maij­pu­ķī­tes. Mazs gro­ziņš ar bal­tām ro­zī­tēm vai Al­pu vi­jo­lī­tēm, ap­siets ar pas­teļ­krā­sas zī­da len­tī­ti, aiz­skars vi­ņas dvē­se­les mai­gā­kās stī­gas.

Ga­rām:

Spil­gti, pār­lie­ku krāš­ņi zie­di; neļ­ķes, pe­oni­jas, kak­tu­si.

Lau­va

Tie­ši mēr­ķī:

Jo lie­lāks un krāš­ņāks puš­ķis, jo la­bāk. Un vēl arī – dārgs. Vis­maz – lai iz­ska­tās dārgs un ka­ra­lisks. Dro­ši var ie­gā­dā­ties ko­ši dzel­te­nas, oran­žas, ru­bīn­sar­ka­nas pu­ķes. Ne­ci­las mar­grie­ti­ņas Lau­va ne­maz ne­pa­ma­nīs, bet lab­vē­lī­bu iz­pel­nī­sie­ties, dā­vā­jot liel­zie­du ro­zes, oran­žās li­li­jas, bor­do krā­sas gla­di­olas, arī – dā­li­jas, kri­zan­tē­mas, neļ­ķes. Īs­ti vie­tā būs īpa­ša kom­po­zī­ci­ja, ko var likt uz gal­da vai lie­lā vā­zē go­da vie­tā. Ja dā­vi­nāt ti­kai vie­nu zie­du, tam jā­būt kam īpa­šam, pie­mē­ram, mil­zī­gai ro­zei ar met­ru ga­ru kā­tu, lie­lai sau­les­pu­ķei vai iz­teik­smī­gai stre­lī­ci­jai. No­for­mē­jums nav ma­zāks bū­tisks par paš­iem zie­diem. At­ce­rie­ties – Lau­vai pa­tīk zie­di! Ta­ču tie mēdz ie­dar­bo­ties lī­dzī­gi kā svai­gas pē­das uz dzi­nēj­su­ni. Ja jū­su no­doms bi­ja ļau­ties tapt no­me­dī­tam – tad uz priekš­u!

Ga­rām:

Sī­kas, ne­ci­las, mai­gas krā­sas pu­ķī­tes; ger­be­ras, tul­pes.

 

Jau­na­va

Tie­ši mēr­ķī:

Jau­na­vām pa­tīk pie­ti­cī­gi, to­mēr iz­smal­ci­nā­ti zie­di ar pa­tī­ka­mu aro­mā­tu: mi­mo­zu puš­ķī­tis, neļ­ķes, bal­tās li­li­jas, ro­zes, pe­oni­jas. To­mēr īpa­šu vā­jī­bu vi­ņas jūt pret ru­dens zie­diem – as­te­rēm, dā­li­jām, cī­ni­jām, mi­ķe­lī­šiem. Jau­na­vas krā­sas ir bal­tā, zi­lā, vi­ole­tā, za­ļā, ta­ču tām tīk arī su­lī­gā ru­dens krā­su gam­ma, tā­pēc puš­ķi var vei­dot kā ru­dens pu­ķu do­bi mi­ni­atū­rā. Jaun­āka ga­da­gā­ju­ma Jau­na­vas mīl arī hi­acin­tes, vi­jo­lī­tes, mar­grie­ti­ņas. Jau­na­vām pa­tīk zie­di ar okul­tu no­zī­mi, arī no­for­mē­ju­mā var būt kāds mā­jiens uz pa­ra­lē­lo pa­sau­li, to­mēr pār­spī­lēt ne­va­jag – vis­am jā­pa­liek la­bas gau­mes ro­be­žās. Ne­kļū­dī­sie­ties, uz­dā­vi­not pu­ķi po­di­ņā, kas prie­cēs Jau­na­vu, uz­zie­dot vēl vai­rāk­kārt. Ko tu prak­tis­kam pa­da­rī­si…

Ga­rām:

Ger­be­ras, tī­ģer­li­li­jas.

Sva­ri

Tie­ši mēr­ķī:

Zie­di Sva­ru sie­vie­tei ir da­ļa no at­tie­cī­bu ri­tu­āla. Vi­ņa mīl zie­dus un pra­tīs arī no­vēr­tēt jū­su cen­tie­nus. Li­li­jas, ro­zes, vi­jo­lī­tes, nar­ci­ses, la­van­da, frē­zi­jas – tās va­rē­tu dē­vēt par «pa­ma­ta» pu­ķēm, to­mēr pa­tie­sī­bā zie­du iz­vē­le nav ie­ro­be­žo­ta. Tik­pat sir­snī­gi tiks no­vēr­tēts arī mā­jup­ce­ļā sa­plūkts pie­ne­ņu puš­ķī­tis, jo lie­ci­na – esat par vi­ņu ie­do­mā­jies. Sva­riem ne­pa­tīk pa­vir­šī­ba – ja re­dzēs, ka esat ga­rām­ejot no­pir­cis puš­ķi, kas ga­lī­gi ne­at­bilst vi­ņu vai vis­pār jeb­kā­diem gau­mes stan­dar­tiem – sa­bo­zī­sies. Ne­pa­tīk pār­mē­rī­bas un uz­krī­to­ši gra­bu­ļi, bet no­vēr­tēs ko īpa­ši in­te­re­san­tu vai pa­šu ro­kām vei­do­tu kom­po­zī­ci­ju.

Ga­rām:

Bez­gau­mī­gi, bez­per­so­nis­ki puš­ķi; īri­si, ger­be­ras, gla­di­olas, neļ­ķes.

 

Skor­pi­ons

Tie­ši mēr­ķī:

Sie­vie­tei Skor­pi­onam pa­tiks zie­di, ku­ri pa­už jū­tī­gu­mu un kais­li. Tie var būt jeb­kā­di, gal­ve­nā no­zī­me ir krā­sai, un vis­la­bāk, ja tā ir tum­ši sar­ka­na, pie­sā­ti­nā­ti ro­zā, aveņ­sar­ka­na, tum­ši vi­ole­ta, spil­gti dzel­te­na. Iz­vē­lo­ties neļ­ķes, pe­oni­jas vai kri­zan­tē­mas, ne­kļū­dī­sie­ties! Šī ir no re­ta­jām zī­mēm, kam var dā­vāt arī kak­tu­sus. Ja jū­su Skor­pi­ons ir īpa­ši ek­so­tisks, vēr­siet uz­ma­nī­bu uz tum­šām, pie­sā­ti­nā­tas krā­sas or­hi­de­jām, īri­siem, tīr­ģer­li­li­jām. Bu­ķe­te var būt lie­la un krāš­ņa, bet tās no­for­mē­jums nav tik bū­tisks, jo zie­diem jā­pa­už vi­tā­lais spēks un šīs sie­vie­tes īpa­šā no­zī­me jū­su dzī­vē.

Ga­rām:

Mi­mo­zas, hi­acin­tes, dā­li­jas, gla­di­olas.

Strēl­nieks

Tie­ši mēr­ķī:

Zie­du puš­ķim, ko dā­vi­nāt Strēl­nie­ka zī­mes pār­stā­vei, jā­at­spo­gu­ļo vi­ņas dzī­ves­prieks, tā­pēc tam jā­būt lie­lam un ko­šam. Lai tās ir neļ­ķes, frē­zi­jas, hi­acin­tes, gla­di­olas vai tul­pes! Puš­ķī var būt da­žā­du krā­su ro­zes, ta­jā var spē­lē­ties arī ar pret­me­tiem, pie­mē­ram, tum­ši sar­ka­nas tul­pes ko­pā ar bal­tām nar­ci­sēm. Vi­ņa prie­cā­sies par pu­ķu gro­zi­ņu vai īpa­šu kom­po­zī­ci­ju, ko pa­pil­di­na za­ļu­mi. Tie­sa, ar no­sa­cī­ju­mu – puš­ķiem un kom­po­zī­ci­jām jā­būt tā­dām, kas skaid­ri vēs­ta – ir svēt­ki! Bet vis­pār arī Strēl­nie­kiem pa­tīk uz­ma­nī­ba, un nav no­zī­mes, cik ek­slu­zī­vas vai vien­kār­šas pu­ķes dā­vi­nā­siet – par at­bil­di sa­ņem­siet pla­tu un ne­vil­to­tu smai­du!

Ga­rām:

Viens vie­nīgs zieds.

Me­žā­zis

Tie­ši mēr­ķī:

Arī šīs zī­mes sie­vie­tēm pa­tīk zie­di, ta­ču ne pā­rāk spil­gti, drī­zāk, ja tā var teikt, vai­rāk «lie­tiš­ķas bu­ķe­tes». Me­žā­ži dod priekš­ro­ku kla­sis­kām vēr­tī­bām: bal­tas vai mai­gi ro­zā neļ­ķes, bal­tas tul­pes, tum­šas or­hi­de­jas, liel­zie­du kri­zan­tē­mas tiks pie­ņem­tas ar lab­vē­lī­bu. Sva­rī­gi, lai pu­ķes at­bil­stu īpa­ša­jam mir­klim, pie­mē­ram, par go­du ju­bi­le­jai – vien­krā­su zie­di smal­kā no­for­mē­ju­mā; ro­man­tis­kā ran­di­ņā – trīs kla­sis­kas ro­zes utt. No­for­mē­jot puš­ķī­ti, aiz­mir­stiet par pēr­lī­tēm, len­tī­tēm un spu­rai­niem za­ļu­miem, la­bāk pie­likt kā­du mir­tes za­ri­ņu vai grīs­lī­ti.

Ga­rām:

Rai­bi vai ek­scen­tris­ki puš­ķi; as­te­res, pulk­ste­nī­tes.

 

Ūdens­vīrs

Tie­ši mēr­ķī:

Tra­di­ci­onā­li Ūdens­vī­ru sie­vie­tēm tiek «pie­rak­stī­tas» vi­jo­lī­tes un nar­ci­ses. Ta­ču šī ir at­kal tā rei­ze, kad dro­ši var aiz­mirst par vis­iem ka­no­niem, jo šīs zī­mes pār­stā­vēm pa­šām tie nav bū­tis­ki. Vi­ņām pie­mīt de­mo­krā­tis­ka un ori­ģi­nā­la gau­mes iz­jū­ta. Gal­ve­nais, lai puš­ķis bū­tu košs, pa­ma­nāms un prie­cē­tu ar sav­da­bī­gu ri­si­nā­ju­mu. No zie­diem dro­ši va­rat iz­vē­lē­ties stre­lī­ci­ju, ama­ril­li, or­hi­de­jas, an­tū­ri­jas. Bet tik­pat la­bi va­rat iz­vei­dot krā­sai­nu un tra­ku kom­po­zī­ci­ju no dār­ze­ņiem vai aug­ļiem. Ja esat tra­di­ci­onā­lo zie­du pie­kri­tējs vai arī vei­ka­lā ne­kā nav, vis­maz iz­vē­lie­ties ori­ģi­nā­lu pa­snieg­ša­nas vei­du.

Ga­rām:

De­žūr­puš­ķis no tul­pēm.

Zi­vis

Tie­ši mēr­ķī:

De­li­kā­tās Ziv­ju zī­mes pār­stā­ves ne­mīl grie­zī­gus kontra­stus un iz­ai­ci­no­šas krā­sas, bet priekš­ro­ku dos svai­gu­mam un smal­kam aro­mā­tam. Zie­dus var ap­ņemt ar smal­ku mež­ģī­ni vai ne­uz­krī­to­šu, caur­spī­dī­gu pa­pī­ru. Nar­ci­ses, kro­ku­si, jas­mī­ni, ne­aiz­mir­stu­lī­tes tās ie­prie­cēs. Dro­ši drīkst dā­vāt arī or­hi­de­jas, neļ­ķes, kri­zan­tē­mas. To­mēr vis­vai­rāk vi­ņām tīk pa­va­sa­ra zie­di ar sa­vu svai­gu­mu un mai­go spē­ku. Bu­ķe­tes iz­mē­ram nav no­zī­mes, Zi­vis drī­zāk no­vēr­tēs krā­su sa­ska­ņu un to, vai zie­di ir svai­gi griez­ti, to­mēr la­bāk dā­vi­nāt zie­dus, kas il­gi ne­no­vīst, jo dzi­ļi sir­dī Zi­vīm griez­to zie­du ir žēl. La­ba ala­ter­na­tī­va – pu­ķes po­di­ņā.

Ga­rām:

Ātr­i vīs­to­ši zie­di, pār­mē­ru spil­gtas krā­sas.