Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

MARATONS: Labākie pusmaratoni Eiropā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kuru pusmaratonu izvēlēties?

Nordea Rīgas pusmaratons 18. maijā

Šogad pusmaratons solās būt īpaši skaists, jo izveidota jauna trase. No līdzšinējā maršruta izslēgts Dienvidu tilts un Krasta ielas tālais gals, tādējādi skrējiena trase koncentrējas pilsētas centrā. Skrējiens sākas 11. Novembra krastmalā, kopā ar pilno maratonu, un tad trase izved pa skaistākajām Rīgas centra vietām – Kluso centru, Brīvības ielu un Vecrīgu. Šogad pasākums ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums, un tā moto Šogad skrienam ar dziesmu. Simboliskais Brīvības ielas kultūras kilometrs jeb Brīvības ielas posms no Stabu ielas līdz Vecrīgai visās skrējiena distancēs tiks iekļauts ar īpašu kultūras, mūzikas un performanču programmu, kas galvaspilsētas centrālo ielu, Rīgu un Latviju skrējiena dalībniekiem ļaus izbaudīt no cita – kultūrvēsturiska un izklaidējoša – skatupunkta.

Dalībai Nordea Rīgas pusmaratonam iespējams pieteikties līdz 17. maijam mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Midnight Sun pusmaratons Trumsē 21. jūnijā

Skrējiens notiek Trumsē – Norvēģijas ziemeļos aiz Polārā loka. Vasaras vidus ir piemērotākais laiks, lai izbaudītu tur šajā laikā valdošo polāro dienu. Interesants piedzīvojums un iespēja izbaudīt īsākās naktis vēl pirms latviešu tradicionālajām Jāņu dienas svinībām. Interesanti, ka pusmaratona starts ir vēlu vakarā 22.30 un līdz ar to finiša līnijas šķērsošana ir maģiska – tuvu pusnaktij.

www.msm.no

Stokholmas pusmaratons 13. septembrī

Skandināvijas valstis ir vienīgās, kas maratonus, pusmaratonus un citus lielos pasākumus rīko sestdienās, līdz ar to svētdien ir laiks gan atjaunoties, gan doties nesteidzīgā ekskursijā pa pilsētu. Starts un finišs pie Karaļa pils, kurai blakus atrodas arī iespaidīgais Parlamenta jeb Riksdāga komplekss. Trase vijas cauri centrālajām Stokholmas daļām, lielākoties gar ūdens malu. Pilsētas līdzenā reljefa dēļ trase ir lieliski piemērota gan personiskā labākā laika sasniegšanai, gan apņēmībai piedalīties savā pirmajā pusmaratonā. Maksimālais skrējēju skaits ir 18 000 dalībnieku.

Stokholma ir pilsēta, kur ar vienu garo nedēļas nogali pat nepietiek – izcila gastronomija un restorāni ūdensmalā, muzeji, skatāma arhitektūra un pilsētas parki garām pastaigām, interesanta naktsdzīve.

www.stockholmhalvmarathon.se

Par pārējiem septiņiem no lieliskā desmitnieka lasiet vairāk jaunākajā žurnāla Maratons numurā