Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Viasat" nepārtrauks "Rossija RTR" retranslāciju

Satelītoperators "Viasat", reaģējot uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atkārtoti nosūtīto vēstuli ar aicinājumu pārtraukt kanāla "Rossija RTR" retranslāciju, uzsver, ka neatrodas Latvijas regulatora jurisdikcijā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja Līna Kārkliņa.

"Modern Times Group", kuras sastāvā ir "Viasat", sabiedrisko attiecību vadītājs Pers Lorencs norāda: "Mēs pastāvīgi monitorējam un analizējam situāciju. Mēs vēlamies atgādināt, ka "Viasat" neatrodas Latvijas regulatora jurisdikcijā, mēs darbojamies atbilstoši Eiropas Savienības likumiem."

"Viasat" apstiprina, ka šodien saņēmis vēstuli no NEPLP un pašlaik izvērtē tās saturu.

"Viasat" arī aicina NEPLP vērsties pie Zviedrijas regulatora, lai izvērtētu, vai kanāla ierobežošana tika veikta saskaņā ar Eiropas Savienības normatīviem.

"Svarīgi ir saprast, vai NEPLP ir ievērojusi Latvijas Republikā noteikto procedūru citā valstī uzraudzīta kanāla satura izvērtēšanā. Gribam atzīmēt, ka procedūra Latvijā ir līdzīga procedūrai, kas ir noteikta Eiropas Savienības normatīvajos aktos. Pēc savas iniciatīvas esam sazinājušies ar Zviedrijas regulatoru, kas uzrauga šo kanālu, lai iegūtu informāciju par Zviedrijas regulatora un NEPLP savstarpējo komunikāciju," informē Lorencs.

"Viasat" vienlaikus arī atgādina, ka atbalsta viedokļu daudzveidību un dažādību. "Viasat" no šodienas paplašinājis kanālu piedāvājumu Latvijas iedzīvotājiem, pievienojot kanālu "Kanal5", kas ir Ukrainas ziņu kanāls.

Kā ziņots, NEPLP atkārtoti vērsusies pie satelītoperatora "Viasat", lai informētu, ka arī uz "Viasat" attiecas NEPLP lēmums pārtraukt kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece, izsūtītajā vēstulē norādīts, ka, ņemot vērā Audiovizuālo mediju pakalpojumu (AMP) direktīvā noteikto tehnoloģiju neitralitāti, kā arī to, ka satelītoperators "Viasat" programmu izplata, neizdarot tās saturā nekādus grozījumus, NEPLP uzskata, ka šāda darbība pēc Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPL) 1.panta 28.punkta ir retranslācija. Līdz ar to NEPLP lēmumā par kanāla "Rossija RTR" retranslācijas ierobežojumiem noteiktais attiecas uz visiem, kuri retranslē kanālu "Rossija RTR".

Operatoram "Viasat" ziņojumā noteiktais jāizpilda, savukārt, ja tas iebilst, likumā noteiktajā kārtībā jāsniedz NEPLP atbildes vēstule, norāda Blomniece.