Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Mākslas darbu izsolē vāks naudu baznīcas atjaunošanai

Līvānu mākslinieki 19. aprīlī savus darbus pārdos izsolē, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti baznīcas atjaunošanai.

Līvānos šobrīd aktīvi rit 1861. gadā būvētās Romas katoļu Svētā Miķeļa Ercenģeļa baznīcas iekštelpu interjera atjaunošanas darbi. Enerģiskajam katoļu draudzes priesterim Jurim Zarānam ir nozīmīgas ieceres attiecībā uz Līvānu Romas katoļu baznīcas remontdarbiem, bet diemžēl draudzes naudas līdzekļi nav pietiekoši šo ieceru realizēšanai.

Lai darbus pabeigtu, aktīvi iesaistījusies arī vietējā sabiedrība gan vācot ziedojumus, gan organizējot labdarības pasākumus. Latgales mākslas un amatniecības centra Līvānos vadītāja Ilze Griezāne, atsaucoties uz aicinājumu palīdzēt, uzrunā novada māksliniekus kopīgiem spēkiem noorganizēt mākslas darbu izsoli, tajā iegūto naudu dāvinot baznīcai.

„Nekad nevajag ekonomēt uz sapņiem. Arī Līvānu mākslinieki, kaut ar nelielu ieguldījumu spēj palīdzēt īstenot šo sapni”, teic idejas autore Ilze Griezāne. Visi radošie Līvānu novada mākslinieki tiek aicināti piedalīties baznīcai veltītā labdarības pasākumā, ziedojot vienu vai vairākus savus mākslas darbus.

Līvānu katoļu baznīcai jau ir nomainīts jumts un logi, ierīkota grīdas apsildes sistēma. Ir sakopts baznīcas parks, nozāģēti bīstamie koki, kas apdraudēja ēku un bojāja tās jumtu un pamatus. Šobrīd notiek iekštelpu remonts – sienu un griestu krāsošana, dekoratīvo grīdas flīžu ieklāšana. Nākotnes plānos ir ērģeļu remonts, nākotnē iecerēta arī torņa restaurācija.