Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Lipmans izvairīgi komentē Nolana palikšanu amatā pēc olimpiādes

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar portālu Sportacentrs.com nespēja sniegt viennozīmīgu un skaidru atbildi, paliks Teds Nolans Latvijas izlases galvenā trenera amatā arī pēc Soču olimpiskajām spēlēm, vai tomēr nē.

Mūsu hokeja izlase turpina gatavošanos Soču olimpiskajām spēlēm. Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans ir apmierināts ar treniņos redzēto, neslēpjot, ka šādu attieksmi no hokejistiem nav novērojis ne reizi pirms svarīgajiem turnīriem. „Esmu ļoti apmierināts ar to, ko redzu treniņos. Puiši strādā ar lielu vēlmi un apņēmību, tas man dod pamatu cerēt, ka viss būs labi. Izlase jau ceturto reizi spēlēs olimpisko spēļu turnīrā, bet šogad pirmo reizi redzu tik nopietnu pieeju darbam. Neskatoties uz to, ka kopā ar komandu šobrīd nav tās galvenais treneris, puiši strādā atzīstami, malači,” prieku par redzēto Latvijas izlases treniņos pauž Kirovs Lipmans.

Atklāts joprojām ir jautājums, paliks Teds Nolans Latvijas izlases galvenā trenera amatā arī pēc Soču olimpiskajām spēlēm, vai tomēr nē. Lipmans neslēpj, ka lielāka skaidrība būs pēc Soču olimpiādes. „Tas ir sarežģīts jautājums. Nolanam ir grūti vadīt izlasi, pildot arī NHL kluba galvenā trenera pienākumus. Skaidrs, ka „Sabres” komanda šogad nespēs iekļūt izslēgšanas spēlēs, tāpēc Nolans izlasei pirms pasaules čempionāta varētu pievienoties laicīgi. Mums gan laicīgi jādomā par nākotni,” Lipmans liek noprast, ka Nolans varētu vadīt Latvijas izlasi arī pavasarī gaidāmajā pasaules čempionātā Baltkrievijā. „Jaunu treneri atrast mēneša vai divu laikā nav iespējams, tam nepieciešams laiks,” skaidro Lipmans, vienlaicīgi neslēpjot, ka jau tiek izskatītas vairāku treneru kandidatūras, kuri varētu vadīt Latvijas izlasi turpmāk.

Konkrētus uzvārdus viņš gan pagaidām nenosauc. „Neslēpšu, ka tie ir ārzemju speciālisti, taču ar visiem esmu vienojies, ka līdz olimpiādes beigām sarunas netiks vestas. Kādu laiku ar Nolanu pašu runājis neesmu, taču viņš ir apstiprinājis, ka labprāt turpinātu darbu ar izlasi,” atklāj Lipmans.

14. janvāra Hokeja federācijas valdes sēdē komandai tika izvirzīts uzdevums nostartēt un nospēlēt atbilstoši savam līmenim. Ko tas nozīmē, tobrīd netapa skaidrs nevienam, lai gan kādu konkrētu mērķi komandai Sočos izvirzīt droši vien arī nebūtu pareizi. To apstiprina arī Lipmans. „Galvenais, lai komanda parādītu cīņassparu un vēlmi uzvarēt. Ja visiem būs redzams, ka puiši cīnās, tad viss būs kārtībā. Galvenais ir pašatdeve,” uzskata Lipmans.