Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ēlertes uzticamības personas pārceļas uz LTV

© Publicitātes foto

Turpmāk Latvijas Televīzijas (LTV) kultūras, izklaides, bērnu un izglītības raidījumu saturu rediģēs Sorosa fonda Latvija (SFL) Mediju programmas direktore Gunta Sloga.

LTV mājaslapā publicētajā informācijā par jaunās darbinieces augsto amatu SFL noklusēts. «Latvijas Televīzijas (LTV) komandai pievienojusies žurnāliste Gunta Sloga, kura vairāk nekā sešpadsmit gadu darbojusies medijos un ar tiem saistītos projektos. Pieredzējusī žurnālistikas profesionāle un mediju eksperte turpmāk strādās par LTV satura redaktori kultūras, izklaides, bērnu un izglītības raidījumiem. Gunta Sloga kā ilggadēja laikraksta Diena korespondente atspoguļojusi virkni valstij nozīmīgu politikas un kultūras notikumu, veidojusi svarīgas ārvalstu reportāžas, strādādama arī kā korespondente Briselē. Žurnāliste, kas ieguvusi arī maģistra grādu teātra zinātnē, ir valdes locekle Pasaules mūzikas un mākslas fondā,» teikts LTV mājaslapā.

LTV komunikāciju vadītājs Klāvs Radziņš Neatkarīgajai skaidroja, ka LTV darbinieku atalgojums netiks publiskots, jo šo informāciju aizsargājot Fizisko personu datu aizsardzības likums. Tomēr par darbinieku aptuveno atalgojumu varot spriest no LTV mājaslapā atrodamās tabulas, kurā publiskotas atalgojuma stundas likmes. Tur redzams, ka LTV satura redaktors saņem 5,84 līdz 6,11 latu stundā. Pieņemot, ka satura rūpīga cenzēšana norit vismaz astoņas stundas dienā un divdesmit četras dienas mēnesī, sanāk, ka mēneša daba alga jaunajai darbiniecei svārstīsies 1120–1173 latu jeb 1600–1700 eiro robežās (pirms nodokļu nomaksas).

G. Sloga savu karjeru sāka laikrakstā Diena, kuru tolaik vadīja ilggadējā SFL valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte. Nespējot rast kopsaucēju ar jauno Dienas vadību, 2009. gada 15. oktobrī G. Sloga laikrakstu pameta un drīz vien kļuva par SFL Mediju programmas vadītāju. Lai arī sociālo tīmekļu vietnēs lasāms, ka G. Sloga pārtraukusi SFL Mediju programmas direktores darbu, paša SFL mājaslapā redzams, ka viņa joprojām ieņem šo ietekmīgo amatu.

Ar jauno amatu sociālajā tīmeklī Twitter G. Slogu apsveikusi visai zīmīga ļaužu grupa. Pašreizējā SFL mediju koordinatore Liena Muraškina tviterī raksta: «Apsveicu! Kā bezmaksas apraides TV skatītājs lieku uz Tevi lielas cerības!» Viens no Vienotības ietekmīgiem biedriem, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, Sorosa stipendiāts Veiko Spolītis raksta: «Tās gan ir labas ziņas, no sirds apsveicu un izdošanos!!!» ASV vēstniecības Sabiedrisko attiecību daļas darbiniece Amija Storrova savu prieku paudusi lakoniski: «Apsveicu!»

G. Slogas Twitter kontā nereti sastopamas atsauces uz Igaunijas prezidenta Hendrika Ilvesa «čivinājumiem». Izrādās T. H. Ilvess, Libērijas prezidente Elena DžonsoneSerlīfa un Albānijas premjers Sali Berišs ir pasaules valstu augstākās amatpersonas, kuras pērnā gada 22. septembrī apmeklējušas Dž. Sorosa trešās kāzas. Kā raksta pasaules prese, šajā datumā Dž. Soross trešo reizi savā dzīvē iestūrēja laulības ostā ar 42 gadus veco izskatīgo veselības aprūpes konsultanti Tamiko Boltoni.

Neatkarīgā 2009. gada oktobrī ziņoja par Latvijas tā laika Valsts prezidenta Valda Zatlera grabināšanos gar Dž. Sorosa Ņujorkas dzīvokļa durvīm. Jāatgādina, ka V. Zatlers savulaik tika asi kritizēts no plašsaziņas līdzekļos nodarbināto sorosiešu puses. Bet pēc vizītes pie finanšu oligarha pret V. Zatleru vērstā kritika zibenīgi norima.

G. Sloga nebūt nav vienīgā no S. Ēlertes uzticamības personām, kura pēc aiziešanas no laikraksta Diena pārgājusi strādāt LTV. K. Radziņš apstiprināja, ka atsevišķu raidījumu veidošanā LTV sadarbojas ar S. Ēlertes laika Dienas redaktora vietnieci Vikiju Valdmani un reportieri, pašlaik portāla pietiek.com lielāko līdzīpašnieci Baibu Rulli, savukārt atbildīgo LTV informatīvi dokumentālo, ziņu un sporta raidījumu satura redaktora amatu ieņem S. Ēlertes laika Dienas ziņu redaktore Rita Ruduša. Neatkarīgās rīcībā ir neoficiāla informācija, ka darbu LTV meklē arī S. Ēlertes uzticamības personas Anita Brauna un Dita Arāja.