Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Doma laukumā varēs ziedot Bērnu slimnīcas remontam

Līdz 30.decembrim Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā atradīsies lāde, kurā būs iespējams ziedot monētas Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

Kā šodien žurnālistiem pavēstīja Bērnu slimnīcas fonda projektu vadītāja Gunta Zaļaiskalna, rekonstrukcijas veikšanai nepieciešami 700 000 latu, no kuriem vēl nepieciešams savākt 150 000 latu.

"Gribu iedrošināt arī tos, kam šķiet, ka ziedot dažus santīmus nav vērts - arī santīmi ir maza daļiņa no kopējās summas," sacīja Zaļaiskalna.

Viņa norādīja, ka līdzekļi Hematoonkoloģijas nodaļas remontam akcijā "Saulainas dienas" tiek vākti kopš 2012.gada oktobra, un projektu plānots sākt īstenot nākamgad. Zaļaiskalns aģentūrai LETA pastāstīja, ka šajā nodaļā, kurā ārstējas aptuveni 200 bērnu gadā, strādā augsti kvalificēti mediķi, taču telpu stāvoklis ir neatbilstošs šo ar vēzi slimo bērnu vājajai imunitātei.

Šāda akcija tiek rīkota pēc Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) iniciatīvas, kas uzskata, ka iekrāto monētu ziedošana labdarībai ir labākais veids, kur likt sīknaudu, gatavojoties eiro ieviešanai.

"LKA sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS oktobrī veica sabiedriskās domas aptauju, kurā tika noskaidrots - 46% respondentu nolēmuši par uzkrātās naudas maiņu domāt tikai decembra beigās. Tagad, kad decembris tuvojas noslēgumam un līdz eiro ieviešanai ir palikušas 12 dienas, ir pienācis brīdis domāt par atlikušo lata monētu iztērēšanu. Viens no labākajiem veidiem ir naudas ziedošana," norādīja LKA pārstāve Baiba Melnace.

Savukārt aktrise Karīna Tatarinova, ziedojot savas krājkasītē iekrātās monētas, piebilda, ka labāk ir nevis mainīt latus pret citu dzelzs naudu, bet tos ziedot bērnu veselībai.

Ziedojumu lāde Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā pie egles atradīsies katru dienu no plkst.10 līdz plkst.20.