Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Trīs Zolitūdē cietušie uzsāk rehabilitāciju, slimnīcās turpina ārstēties vēl 13

Šodien no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas izrakstīti trīs Zolitūdes traģēdijā cietušie, kuri turpinās atlabt nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", aģentūra LETA uzzināja Veselības ministrijā (VM).

Savukārt ārstēšanos dažādās Rīgas slimnīcās joprojām turpina 13 veikala sabrukšanā cietušie. Pakāpeniski pacientu stāvoklis uzlabojas, norāda VM.

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā aizvien ārstējas divi pacienti.

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā patlaban ārstēties turpina septiņi pacienti. Četri no pacientiem ievietoti Intensīvās terapijas klīnikā, divi no tiem ir glābēji. Šo pacientu stāvokli mediķi raksturo kā samērā smagu, bet stabilu, viņiem veiktas vairākas operācijas.

Tikmēr pārējie pacienti izvietoti dažādās slimnīcas nodaļās atkarībā no prevalējošās traumas. Cietušajiem ir dažādi savainojumi - muskuļu saspiedumi, mugurkaula skriemeļu lūzumi, krūšu kurvja saspiedumi un ribu lūzumi, kāju un roku lūzumi, iekšējo orgānu traumas, smagas plaušu traumas, galvas traumas un citi.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā vēl joprojām ārstējas divi pacienti, un arī Rīgas 2.slimnīcā ārstēšanos turpina divi pacienti. Šo pacientu stāvoklis ir stabils. Viņi pamatā guvuši dažāda veida roku un kāju lūzumus un saspiedumus.

Kā ziņots, ceturtdien no slimnīcas izrakstīts Zolitūdes traģēdijā cietušais bērns, kurš slimnīcā tika nogādāts ar smadzeņu satricinājumu un dažādiem sasitumiem, aģentūra LETA uzzināja VM. Piecgadīgais puisītis turpinās ārstēšanos mājās ģimenes ārsta uzraudzībā.

Jau vēstīts, ka 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā slimnīcās palīdzība tika sniegta 39 lielveikala sabrukšanā cietušajiem, no kuriem 29 ārstniecības iestādēs nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet pārējie pie mediķiem vērsās paši.

Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.