Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" izskanēs operešu melodijas

© F64

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar plkst.19.30 notiks operešu melodiju koncerts, kurā klausītāji varēs baudīt Johana Štrausa, Ferenca Lehāra, Karla Millekera, Emeriha Kalmana, Žaka Ofenbaha un Niko Dostāla operešu ārijas, duetus, orķestra skaņdarbus un deju priekšnesumus.

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Mārtiņš Pučka, koncerts bija iecerēts 24.novembrī, taču saistībā ar traģiskajiem notikumiem Zolitūdē tika mainīts tā norises datums. Visas iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas.

Koncertā piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Nauris Indzeris, Juris Ādamsons, kā arī jaunie mākslinieki, kuriem šī būs pirmā sastapšanās ar opereti - Laura Teivāne un Emīls Kivlenieks no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Tallinas konservatorijas studente Marlēna Keini.

Viņu izpildījumā koncertā izskanēs Grāfa Orlovska tosts no Štrausa operetes "Sikspārnis", Viljas dziesma no Lehāra operetes "Jautrā atraitne", Māricas un Tasilo duets no Kalmana operetes "Mārica", Erminio dziedājums no Millekera operetes "Gasparone", Bariņkaja kuplejas no Štrausa operetes "Čigānu barons", Žiljetas ārija no Lehāra operetes "Grāfs fon Luksemburgs", Violas un Džonija duets no Dostāla operetes "Klīvija", Huzāru maršs no Kalmana operetes "Cirka princese", "Ah! Kas vakariņās?" no Ofenbaha operetes "Perikolas dziesma" un Didjē un Renē duets no Lehāra operetes "Grāfs fon Luksemburgs".

Tāpat klausītājiem tiks piedāvāta Tasilo ārija no Kalmana operetes "Mārica", Džudītes ārija no Lehāra operetes "Džudīte", "Lūpas klusē" no Lehāra operetes "Jautrā atraitne", "Skūpstījis es esmu daudz" no Lehāra operetes "Paganini", Ziljetas un Brisāra duets "Meitenīt, Spulgacīt" no Lehāra operetes "Grāfs fon Luksemburgs", Bonija dziesmiņa "Bez skaistām sievietēm" no Kalmana operetes "Silva", kā arī orķestra skaņdarbi no Dostāla operetes "Klīvija" un polka no Štrausa operetes "Pizzicatto".

Koncerta apmeklētājus gaidīs arī dejas priekšnesumi - deja ar svecēm no Kalmana operetes "Bajadēra" un Štrausa valsis.

Koncertu vadīs Rīgas Muzikālā teātra draugs aktieris Zigurds Neimanis, savukārt par koncerta muzikālo noformējumu rūpēsies Operetes orķestris, kura vadība uzticēta Rīgas Pedagoģijas un vadības augstskolas docentam un orķestra "Gaudeamus" mākslinieciskajam vadītājam Guntaram Bernātam.

Koncertu rīko Rīgas Muzikālais teātris sadarbībā ar "Latvijas operetes fondu". Rīgas Muzikālais teātris kopš 2006.gada ir iestudējis tādas pazīstamas operetes kā Lehāra "Grāfs fon Luksemburgs", Štrausa "Čigānu barons", Kalmana "Bajadēra" un "Cirka princese", uzvedumu "Karmena" pēc Žorža Bizē operas motīviem, kā arī divas koncertprogrammas. Kopš 2013.gada teātra juridiskais pamats ir nodibinājums "Latvijas Operetes fonds".