Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Pabeigti meklēšanas darbi sabrukušā veikala teritorijā; jaunus bojāgājušos neatrod

Šodien plkst.15.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pabeidza glābšanas un meklēšanas darbus sabrukušā "Maxima" veikala teritorijā, aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele.

Šodien no rīta bija atlicis pārmeklēt vēl divas vietas, kas tika paveikts. Pēc tam, kad ugunsdzēsēji glābēji bija pārmeklējuši visas sabrukušās konstrukcijas, notikuma vietu vēlreiz pārstaigāja kinologi ar suņiem. Šobrīd notiek aprīkojuma savākšana, pēc kuras ugunsdzēsēji glābēji dosies prom no notikuma vietas.

Glābšanas darbi tika uzsākti ceturtdienas vakarā un ilga gandrīz četras diennaktis. Sabrukušajā veikalā, bīstamajā zonā, strādāja ugunsdzēsēji glābēji no vairākiem reģioniem, to skaitā arī dienesta vadība, reģionālo struktūrvienību un daļu komandieri. Kopējais VUGD amatpersonu un darbinieku skaits, kas piedalījās glābšanas un meklēšanas darbos, sniedza tehnisko nodrošinājumu, koordinēja darbu veikšanu un veica citus darbus, sasniedza 557 cilvēkus.

Ugunsdzēsēji glābēji veikala drupās atrada 54 bojāgājušos. Nelaimē cieta 39 cilvēki, no kuriem 29 no negadījuma vietas tika nogādāti slimnīcā, savukārt pārējie tajā vai nākamajā dienā vērsās ārstniecības iestādēs pēc palīdzības. Veicot glābšanas darbus, gāja bojā trīs ugunsdzēsēji glābēji. Dažāda smaguma traumas guva 13 ugunsdzēsēji, no kuriem 11 tika hospitalizēti.

Glābšanas darbi sabrukušajā veikalā ir lielākie, kurus VUGD ir veicis pēdējo 20 gadu laikā.

Kā ziņots, Zolitūdes veikala "Maxima" drupās atrastas 54 cilvēku mirstīgās atliekas. Pēdējais līķis no gruvešiem tika iznests sestdien ap plkst.18. Amatpersonas paudušas cerību, ka vēl vairāk upuru atrasti netiks, turklāt arī teorētiski šāda iespēja ir sarukusi līdz minimumam.