Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Rīgā veikalam "Maxima" iebrūk jumts, trīs cilvēki gājuši bojā, 15 cietušie

© Twitter/@normis

Negadījumā, kas šovakar notika Zolitūdē, veikalā "Maxima", cietuši vismaz 15 cilvēki, bet trīs gājuši bojā, liecina operatīvo dienestu sniegtā informācija plkst.19. Informāciju par cietušajiem var noskaidrot pa telefonu 67375459

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere aģentūrai LETA apstiprināja, ka bojā gājuši divi cilvēki.

Nelaimē cietis arī viens bērns, kurš nogādāts slimnīcā.

Plkst.19 notikuma vietā strādāja 17 mediķu brigādes. Dažādas traumas līdz tam laikam bija guvuši aptuveni 15 cilvēki, aģentūrai LETA sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442, lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja aculiecinieki, kopējā iebrukusī platība ir ap 500 kvadrātmetriem. Otrais nogruvums sekojis aptuveni stundu pēc pirmā. Laikā, kad noticis negadījums, veikalā parasti esot daudz apmeklētāju.

LETA novēroja, ka policija eskortē medicīniskās palīdzības automašīnas, lai tās caur sastrēgumiem operatīvāk varētu piekļūt notikuma vietai un uz slimnīcām.

Glābēji zāģē nost pie veikala esošos kokus, lai varētu piekļūt ēkai no sāna.

Kā ziņots, šovakar Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, Priedaines ielā 20, iebrucis veikala "Maxima" jumts. Cietuši vairāki cilvēki, un viens cilvēks gājis bojā.

Pagaidām vairāki cietušie ir iesprostoti drupās, glābēji viņus cenšas atbrīvot. VUGD aicina cilvēkus nedoties uz notikuma vietu, lai netraucētu glābšanas darbus. Arī autovadītājus glābēji aicina būt saprotošiem un dot priekšroku operatīvajam transportam.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, minētais "Maxima" veikals tika atklāts 2011.gadā, kad tas tika atzīts par vienu no trim labākajiem Latvijas arhitektūras darbiem.

Ziņa tiks papildināta.

Video: Normunds Rustanovičs