Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

VAKARA ZIŅAS. Šodienas jubilārs Jānis Peters: Man liek dzīvot mazbērni!

© F64

Latviešu tautā mīlētais dzejnieks, publicists un diplomāts Jānis Peters 30. jūnijā svin 78. dzimšanas dienu. Skaļas jubilejas balles ar dančiem šoreiz nebūs, dzejnieks pēc pārciestās sirds operācijas lielākoties bauda mierpilnu ikdienu un raksta jaunus dzejoļus.

Vaicājot, kāda dzejniekam pašsajūta lielās jubilejas priekšvakarā, Jānis Peters atzīst, ka garīgā darbība ir ļoti ražīga, pat labāka nekā tad, kad aktīvi apmeklējis pasākumus un iesaistījies citās sabiedriskās aktivitātēs. «Tagad vairs apkārt neskraidu. Aizeju tikai uz pilsētu, ja ir lietišķas tikšanās. Esmu ieplānojis doties ciemos pie sava brālēna, kas svinēs 90. jubileju,» piebilst Peters.

Savu jubileju dzejnieks atzīmēšot klusi un mierīgi, kopā ar sievu Baibu. «Cilvēki no malas nebūs, jo netaisām lielu balli. Ceru, ka arī abi mazbērni būs klāt. Man ir liels prieks, ka no Anglijas ir atbraucis lielākais mazdēls Francisks Jānis, kas Londonas koledžā studē biznesa vadību, ekonomiku un matemātiku. Rudenī viņam paliks 18 gadi, ļoti uztraucos par viņu. Domāju, ka mazdēlam ir liels prieks vasaras brīvlaiku pavadīt Latvijā, jo viņš ir vairākkārt atzinis, ka ļoti grib mājās. Jaunākajam mazdēlam Aleksandram nupat palika trīs gadi. Viņš ir radoša personība, jo vēl dzied un danco,» lepns par mazdēliem ir vectēvs. Tiesa gan, joprojām smeldz sāpe par pāragri zaudēto dēlu Krišjāni Peteru, kurš pirms pāris gadiem aizgāja mūžībā 39 gadu vecumā. Dzejnieks uzsver, ka mazdēliem ļoti pietrūkst tēva un, lai arī viņš cenšas atbalstīt, uzklausīt un pamudināt mazdēlus, tēvu viņš abiem zēniem nespēs aizvietot. Vectēvs piebilst, ka tikai mazdēli dod viņam spēku un enerģiju nepadoties un dzīvot.

»Vakara Ziņas« vēl Jānim Peteram stipru veselību un iedvesmu radīt jaunus dzejoļus!