Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo Mirdzu Martinsoni

© Publicitātes foto

«Sirdsmīļās Monikas» un «Mirāžas» fani savus saulgriežus var padarīt pavisam īpašus, jo brīvdabas koncertuzvedumā « Īs(t)a pamācība mīlēšanā» būs iespējams sastapties ar iemīļoto aktrisi Mirdzu Martinsoni. Aktrise »Vakara Ziņām« atklāj desmit lietu, kas visspilgtāk raksturo viņas personību.

Mirdza

«Man ir rets vārds, kādu nemaz tik bieži nevar sastapt. Tieši vārds mani arī visprecīzāk raksturo,» atklāj aktrise. Vārda nozīmes skaidrojumā teikts, ka Mirdzas ir talantīgas, inteliģentas un kaislīgas. Pirms kāda laika vienā no intervijām Mirdza Martinsone sevi raksturoja kā silto un maigo tipu. Ne velti viņa gadiem ilgi ir dēvēta par iekārojamāko sievieti.

*

Lakati

Lakatiņi kā izteiksmīgs aksesuārs un galvas rota. Aktrises stils allaž ir izteiksmīgs, un viņa izceļas ar krāsainiem apģērbu toņiem. Viens no izteiksmīgākajiem aksesuāriem, ar ko aktrise atsvaidzina savu tēlu gan ikdienā, gan apmeklējot dažādus pasākumus, ir galvas rota - lakati.

*

Ģenētiskais kods

«Mana olbaltumviela ir tāda kā nevienam. Katram cilvēkam ir pilnīgi savādāka organisma uzbūve, sava olbaltumviela, ķermeņa uzbūve un DNS,» norāda aktrise.

*

Eksotiska āriene

Martinsones acu skatiens ne reizi vien ir savaldzinājis daudzas vīriešu sirdis. Aktrisei bieži teikts, ka viņas ārējais izskats nav latvisks. «Domāju, ka mans izskats ir izveidojies tik izteiksmīgs un nelatvisks tādēļ, ka vecāki nāca no divām dažādām vietām - māte bija latgaliete, bet tēvs no Rīgas. Ja vēl vairāk papētītu radu rakstus, droši vien atrastu arī citas tautības,» precizē aktrise.

*

«Mirāža» un «Sirdsmīļā Monika»

«Filma «Mirāža» ir mana vizītkarte visā bijušajā Padomju Savienībā un arī šeit. Ļoti mīļa ir arī «Sirdsmīļā Monika».» Zīmīgi, ka gadu pēc tam, kad nomira aktrises mamma Monika, viņa tika uzaicināta filmēties seriālā «Sirdsmīļā Monika».

*

Izrāde «Mīlestības vēstules»

««Mīlestības vēstules» man ir ļoti mīļa un īpaša izrāde. Jaunībā arī rakstīju mīlestības vēstules, tiesa, puiši rakstīja vairāk nekā es viņiem. Esmu saņēmusi ļoti daudz mīlestības vēstuļu un puišu fotogrāfiju. Joprojām glabājas liela kaudze, ko vienu brīdi pat gribēju sadedzināt, tomēr atturējos.»

*

Čārlija Čaplina «Mazulis»

«Man vienmēr ir patikušas biogrāfiskas grāmatas un filmas par ievērojamiem cilvēkiem. Čaplina filmā «Mazulis» [pirmā Čārlija Čaplina režisētā filma, kurai raksturīgas arī autobiogrāfiskas iezīmes, attēlojot komiķa bērnības atmiņas] ļoti augstu vērtēju humoru, viņa izveidoto un izjusto tēlu. Viņa filmas ir traģikomiskas, un tāda bija arī dzīve. Es ļoti augstu vērtēju labu humora izjūtu,» atklāj Martinsone.

*

Astroloģija

Aktrisei interese par astroloģiju, astronomiju, mistiku un zvaigznēm radās jau skolas laikā. Martinsone ir apmeklējusi arī dažādus astroloģijas seminārus un lekcijas. Viņai ir dažādas rokasgrāmatas, kurās aktrise smeļas padomus un gudrības par netveramo un ezoterisko, jo uzskata, ka cilvēku dzīves spēcīgi ietekmē zvaigznes un Mēness. Martinsones īpašie rituāli ir pavisam vienkāršas frāzes, kuras viņa dzird uz ielas vai sabiedriskajā transportā, pēc kurām aktrise prognozē turpmākās dienas iznākumu.

*

Latgale un dzimtas saknes

Martinsone ir dzimusi un ikdienu pavada Rīgā, tomēr jūtas ļoti piederīga Latgalei, jo tieši tur ir pavadītas bērnības vasaras. Aktrises māte un vecmamma dzimušas un augušas Latgalē. Vecmammai esot bijis dziednieces talants. Arī Mirdzas meita ir kaut ko mantojusi no savas viedās vecmāmiņas un interesējas par ezoteriku.

*

Enerģija

Aktrise vienmēr ir enerģiska un aktīva. Viņa ir pārliecināta, ka enerģiju smēlusies Latgalē, it sevišķi bērnībā, dzerot īstu lauku pienu, ko gādīgā vecmāmiņa ik dienu cēla galdā.