Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

Aktrise Elīna Vāne: Esi laimīgs, staigā pliks

© f64

«Kosmētika noslēpj trūkumus un izceļ smukumus, tāpēc, protams, es esmu priecīga, ka mūsdienās tas nav nekas aizliegts,» smaidot saka Valmieras teātra aktrise Elīna Vāne. Ikdienā viņa gan savu seju nemoka, iztiek ar pašu minimālāko – higiēnisko lūpu krāsu un skropstu tušu. Jo ik vakaru, kad jākāpj uz skatuves dēļiem, ir jāliek pilns meikaps.

«Tā kā man uz skatuves ir jāizdzīvo visvisādas dzīves, jādzīvo dažādos tēlos, ikdienā ar dekoratīvās kosmētikas lietošanu neaizraujos –, jo vakarā tas viss tik un tā būtu jāņem nost un jāmālē jauna seja. Un skatuves grims ir diezgan pamatīgs – to ņemu nost ar kārtīgu devu vazelīna, pēc tam slauku ar mitrajām salvetēm, un tikai pēc tā visa sejas ādu var sākt attīrīt ar Bioderma attīrošo toniku,» stāsta Elīna Vāne, tādējādi paskaidrojot, kāpēc ikdienā grib sejas ādu atpūtināt.

Aktrise atklāj, kuri ir paši nepieciešamākie produkti viņas skaistumkopšanas plauktiņā, – tas ir sejas toniks un sejas krēms. Kādu laiku Elīna ir lietojusi pašmāju zīmola Ekoell mitrinošos krēmus, viņai patika arī Vichy Idealia, bet šobrīd lieto krievu Domašņij doktor sejas krēmu Zilene un salvija, kas atjauno nogurušu ādu. Un tomēr aktrise ir jauna mitrinoša sejas krēma meklējumos.

«Vasarā nelieku uz sejas neko, jo viss tāpat nosvīst. Es arī daudz peldos, tāpēc nav jēgas. Bet karstā laikā man patīk sejas ādu atsvaidzināt ar dažādiem tonikiem, lai tā tomēr ir svaiga, nevis sasvīdusi. Esmu iecienījusi Līga SPA hidrolātus – apelsīnu, kanēļu, rudzupuķu. Tos vasarā lietoju riktīgi bieži, tie man patīk!» stāsta lieliskā aktrise, atklājot, ka viņas iecienīts ir arī Krievijas zīmola Novaja zarja ražotais gurķu sejas toniks. Sejas maskas gan Elīna pati netaisa, viņa izvēlas jau sagatavotas – parasti atjaunojošas, kas atpūtina sejas ādu.

Aktrise atzīstas, ka pēdējā laikā kļuvusi nepacietīga – pat pie kosmetologa, manikīra un pedikīra nevar mierā nosēdēt. «Laikam tāpēc, ka darba ritms ir kļuvis tik auļojošs. Man tiešām ir garlaicīgi veselu stundu ļauties tāda veida procedūrām. Tāpēc manikīru taisu pati, arī pedikīru, jo man šausmīgi kut pēdas, un tad pārsmējusies esmu gan es, gan pedikīre,» Elīna nosmej un saka, ka principā tas nav iespējams.

«Es nevaru iziet no mājas bez ķermeņa krēma. Tos mainu bieži. Pēdējā laikā man iepatikušies Līga SPA šī ķermeņa sviesti – linu un liepu ziedu. Arī matu kopšanai daudz ko mainu, jo sezonas laikā, katru vakaru veidoti, tie nogurst. Seriāla Viņas melo labāk! filmēšanā [Elīna šajā seriālā spēlē Konrāda māsu Baibu] man ieteica pamēģināt Keune So Pure Natural Balance serumu matu atjaunošanai, – tad nu to arī liku visu vasaru. Bet pārsvarā esmu iecienījusi krievu ražojuma matu maskas un balzamus, ko lietoju regulāri – katru otro dienu, turklāt turu tos matos stipri ilgāk.»

Taujāta, vai viņa var iziet no mājas pavisam bez kosmētikas, aktrise atbild apstiprinoši. «Protams! Un man tas liekas absolūti normāli. Jo tāda ir mana profesija – es krāsojos, kad kāpju uz skatuves. Es taču nevaru savu seju mālēt katru mīļu mirkli. Tāpēc ikdienā mēģinu no tā izvairīties,» viņa saka un piebilst, ka ne jau kosmētika ļauj acīm mirdzēt. Kas tad? «Atbilde taču tāpat ir skaidra: ja esi laimīgs, vari staigāt arī pliks!»