Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

21.jūnijā! Koru un folkloras kopu sadziedāšanās

© Rūta Kalmuka/F64

Godinot latviešu līgošanas tradīcijas, gada garākajā dienā – šodien, 21. jūnijā – visā Latvijā, četrās Eiropas valstīs un Kanādā notiks unikāla koru, folkloras kopu un tautiešu sadziedāšanās.

No saules lēkta līdz saules rietam ik pusstundu Latvijas Radio 2 tiešraidē pieslēgsies līgodziesmu skandinātājiem. Gadsimta garākajai Līgodziesmai aicināts pievienoties ikviens dziedātgribētājs gan Latvijas novados un pilsētās, gan sadziedāšanās zibakcijā Rīgā, Doma laukumā. No Latvijas Radio balkona Ints Teterovskis diriģēs zibakcijas kopkori, izdziedot skaistākās līgotnes - Kas dziedāja Jāņu nakti, Pie Dieviņa gari galdi, Tumša nakte, zaļa zāle, Jāņu vakars u.c. Zibakcijas kopkorim pievienosies arī Ciblas folkloras kopa Ilža un Ducele

«Mēs katrs savā stūrītī jau šad tad dungojam, bet atnākt šeit, Doma laukumā, kas nav nemaz tik pierasta vieta un lieta, būs neaizmirstama pieredze. Līgo tulkojuma viens no variantiem ir lai top!, un, lai kaut kas taptu, ikvienam ir roka jāpieliek, uz zibakciju Gadsimta garākā Līgodziesma aicina diriģents Ints Teterovskis.