Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

"Arch Enemy" koncerts Rīgā jau pilnībā izpārdots

© Publicitātes foto

Ar sen nepieredzētu situāciju saskārušies smagās mūzikas koncertu organizatori: jau nedēļu iepriekš pilnībā izpārdots zviedru melodiskā “death metal” grupas “Arch Enemy” koncerts Rīgas klubā “Melnā piektdiena”.

Pat grūti atminēties, kad iepretim metālmūzikas koncertiem Rīgā manīta daudzus apbēdinošā, bet to rīkotājus iepriecinošā atzīmīte “sold out”, taču 29. septembrī klubā "Melnā piektdiena" plānotais grupas "Arch Enemy" koncerts būs tieši šāds. Šoreiz grupa priecēs klausītājus ar dziesmām gan no jaunākā albuma "Will To Power", gan arī no visiem iepriekšējiem garadarbiem, kuri kopskaitā ir desmit.

Pie mums “Arch Enemy” jau spēlēja 2014. gada jūlijā, toreiz atstājot ārkārtīgi pārliecinošu iespaidu. Šī grupa izveidota 1996. gadā, tās līderis ir ģitārists Maikls Amots no slavenās “grindcore” grupas "Carcass". Vēl tās sastāvā spēlē arī ģitārists Džefs Lūmiss (grupa “Nevermore”), basists Šarlī D'Andželo ("Spiritual Beggars", "King Diamond") un bundzinieks Daniels Erlandsons ("In Flames", "Brujeria" u.c.), tomēr pati galvenā atpazīstamības zīme ir blondi zilmatainā vokāliste no Kanādas - Alise Vaita-Glaza (iepriekš dziedāja grupā “The Agonist”).

Jāatgādina, ka viņa pirms trīs gadiem stājās ilggadējās grupas vokālistes Andželas Gosovas vietā un ātri vien iekaroja fanu simpātijas. Protams, daudzi “Arch Enemy” fani pārliecināti, ka Andželu neviens nespēj aizstāt, citiem, tostarp šo rindu autoram, Alises balss un harizma šķiet pat tīkamāka, taču viens ir neapstrīdams - abas minētās dāmas godam tur ekstremālā vokāla buru.