Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Šogad vienīgais Trīs Osokinu koncerts Latvijā

AR TRIM FLĪĢEĻIEM. Koncertā ar trim flīģeļiem Osokini spēlēs visdažādākajos sastāvos – gan četrrocīgi, gan sešrocīgi, gan ar orķestri © F64

Svētdien pulksten 19 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā pēc gandrīz divu gadu aktīvas solo darbības Osokinu dinastijas pianisti atkal apvienosies kopīgā programmā un sniegs šī gada vienīgo Trīs Osokinu koncertu Latvijā.

Koncertā ar trim flīģeļiem tiks atskaņoti klaviermūzikas šedevri visdažādākajiem sastāviem - Osokini spēlēs gan četrrocīgi, gan sešrocīgi, gan ar orķestri. Programmā tiks iekļauti slavenie Johana Sebastiana Baha, Ferenca Lista, Pētera Čaikovska, Sergeja Rahmaņinova opusi, kā arī īpaši šim koncertam veidotas transkripcijas un koncertfantāzijas. Uz skatuves būs izvietoti divi LED ekrāni, lai klausītājiem jebkurā zāles pusē būtu iespēja redzēt visus trīs pianistus tuvplānā.

Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, mākslas zinātņu doktors, profesors Sergejs Osokins ir viens no šā brīža Latvijas pianisma stūrakmeņiem. Viņa dziļās, krāsainās un izsmalcinātās interpretācijas allaž sagādā īpašu baudu klasiskās mūzikas gardēžiem. Sergeja Osokina repertuārā ir visdažādāko stilu un laikmetu skaņdarbi, bet īpaši tuva viņam ir L. van Bēthovena, R. Šūmaņa un A. Skrjabina mūzika. Par J. Brāmsa Otrā klavierkoncerta atskaņojumu Sergejs Osokins ieguvis Latvijas Lielo Mūzikas balvu.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu - Artūra Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, Margaritas Longas un Žaka Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē - laureāts. Pēc Starptautiskā Pianisma foruma Audiences balvas iegūšanas Andreja Osokina koncerti kļuvuši ārkārtīgi pieprasīti visā Eiropā - viņš regulāri uzstājas Berlīnes filharmonijā, Konzerthaus Berlin, La Verdi koncertzālē Milānā, La Monnaie koncertzālē Briselē, Alte Oper koncertzālē Frankfurtē, Opera Comique zālē Parīzē, Vigmora zālē Londonā un citviet.

Osokinu dinastijas jaunākā pārstāvja Georgija Osokina sensacionālie panākumi prestižajā Šopena konkursā Varšavā pavēruši viņam ceļu vērienīgai starptautiskai darbībai. Georgijs Osokins sniedzis neskaitāmus koncertus Polijā, tajā skaitā slavenajā festivālā Chopin and His Europe Varšavā, koncertējis Japānā - Tokijas Metropolitēna teātra zālē, Vācijā, Šveicē, Kanādā, ASV, Krievijā, Austrijā un Lielbritānijā.