Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Piedāvā finansējumu piecu īsfilmu tapšanai par Dziesmu un deju svētku tēmu

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Pirmoreiz Latvijā kino producēšanas kompānija izsludina īsfilmu scenāriju konkursu, piedāvājot finansējumu piecu īsfilmu tapšanai.

Lai atbalstītu kino režijas talantus, stiprinātu īsfilmu kultūru Latvijā un meklētu radošas pieejas valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu atspoguļojumam, Baltic Pine Films aicina scenāristus un režisorus līdz 2017.gada 28.februārim iesniegt īsfilmu projektus konkursā Baltic Pine Shorts.

Konkursa galvenā balva - iespēja kopā ar profesionālu producēšanas kompāniju strādāt pie scenārija attīstīšanas, lai radītu īsfilmu un turpinātu sadarbību īsfilmas izplatīšanā starptautiskā vidē. Īsfilmu projektus izvērtēs kino industrijas profesionāļu žūrija, ņemot vērā idejas oriģinalitāti, izklāsta kvalitāti, kā arī īsfilmas projekta potenciālu vietējā un starptautiskajā tirgū. Konkursa atlases kārtā tiks izvēlēti 5 labākie īsfilmu projekti; katra projekta tapšanā Baltic Pine Films ieguldīs līdz pat 2000 EUR.

Baltic Pine Shorts norises kārtība:

-pieteikumu iesniegšana līdz 2017.gada 28.februārim;

-iesniegto īsfilmu projektu izvērtēšana līdz 31.martam.

Dalības noteikumi:

-konkursā tiks izskatīti tikai spēlfilmu projekti;

-filmas garumam nav jāpārsniedz 15 minūtes;

-Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki jāizmanto kā sižeta elements;

-žanru izvēle ir brīva;

-projekta pieteikums un īsfilma var būt latviešu, krievu vai angļu valodā;

-dalībniekiem jābūt vecumā no 18 līdz 45 gadiem;

-vēlama, bet nav obligāta iepriekšēja dalībnieka pieredze režijā vai audiovizuālo darbu realizācijā.

Konkursa pieteikumā jāiekļauj:

-īsfilmas idejas apraksts (sinopse) - līdz 1lpp;

-režisora komentārs par izvēlēto īsfilmas tematu un stilistiku, pievienojot arī vizualizāciju, ja tāda ir pieejama - līdz 1lpp;

-režisora video uzruna par īsfilmas ideju un tās realizēšanas motivācijām, kā arī iepriekšējo pieredzi (links uz Youtube vai video fails e-pasta pielikumā; gaidīsim vienkāršus, ar telefonu filmētus video) - 1-2min;

-autora CV.

Pieteikumus gaidīsim e-pastā: shorts@balticfilms.com

Konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš - 2017.gada 28.februāris plkst.12:00. Pieteikumus izvērtēs komisija, kuras sastāvā būs Baltic Pine Films producenti un neatkarīgie industrijas eksperti.

Baltic Pine Films ir producēšanas kompānija ar deviņu gadu pieredzi darbā ar starptautiskiem kino, TV un reklāmas projektiem. Konkursa organizatori cer pārvērst šo iniciatīvu par ievērojamu ikgadēju pasākumu un meklē partnerus un sponsorus finansiālajam un informatīvajam konkursa atbalstam, lai arī turpmāk sekmētu jauno kino talantu attīstību.

Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.balticfilms.com. Jautājumiem un ierosinājumiem aicinām ar mums sazināties, rakstot uz shorts@balticfilms.com vai zvanot +37167 888 502 un atsaucoties uz Baltic Pine Shorts konkursu.