Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Festivāls Bildes jau klāt!

© Logo

Lai gan šķiet, ka tikai pavisam nesen noslēgušās mūzikas un mākslas festivāla Bildes trīsdesmitgades svinības, gads jau aizritējis un liekam jaunu bildi iekšā, tas ir, atkal klāt nākamās Bildes!

Bildes sāksies jau šīs nedēļas nogalē un turpināsies teju visu oktobri - tās šoreiz it kā sadalītas trīs nosacītās daļās. Kopumā izskanēs astoņi koncerti, kas notiks klubā Kaļķu vārti, mūzikas namā Daile un Rīgas Kongresu namā. Uz Bilžu skatuves kāps folkmūziķi un jaunie dziesminieki, skanēs blūzs, jaunās grupas veidos kopprojektus ar pieredzējušiem mūziķiem un radošām personībām, mazos apmeklētājus priecēs atraktīvi bērnu kolektīvi un mūziķi ar savām atvasēm, savukārt noslēguma koncertā uzstāsies daudzi pazīstami mūziķi un grupas. Festivāla ietvaros tirdzniecības centrā Spice līdz 20. oktobrim apskatāma mūziķu, mākslinieku un citu radošo personību veidotā izstāde «Bilžu» puķu dārzs.

Ieskaņa festivālam tiks dota svētdien, 2. oktobrī, kad Kaļķu vārtos notiks muzikāli ģimenisks pasākums Ielūdz «Bilžu» mūziķi un viņu bērni. Koncertu vadīs Ieva Sutugova (pēc pases - Miltiņa) ar savu vīratēvu Arni Miltiņu, un uz skatuves kāps arī ģimeniskām saitēm saistīti mākslinieki: Armands un Andrievs Alkšņi; Aivars un Zane Gudrie; Nils Īle ar ģimeni; Miltiņu ģimene; Indris un Artis Orubi; Uģis, Paula un Sniedze Prauliņi; Ziemeļu ģimene; Guntars un Henrijs Mucenieki; Lauris un Egons Valteri; Daira Madara un Uldis Kākuļi; Kaukuļu ģimene un citi. Nākamajā nedēļā būs vēl divi pasākumi Kaļķu vārtos - folkkoncerts (trešdien) un dziesminieku koncerts (ceturtdien), bet pēc tam Bildes pārcelsies uz mūzikas namu Daile, kur 10. oktobrī klausītājiem priekšā tiks likts atraktīvais Bildēs sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts, bet 11. oktobrī - blūza koncerts. Noslēguma akordi, kā jau ierasts, izskanēs Kongresu namā: 22. oktobrī - jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts, 23. oktobrī - koncerts bērniem, kā arī veterānu koncerts. Tādas īsumā būs šā gada Bildes.