Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: Bryan Adams, "Tracks Of My Years"

© publicitātes

Savu iepriekšējo studijas albumu „11” kanādiešu rokveterāns Braiens Adamss laida klajā pirms sešiem gadiem, taču arī „Tracks Of My Years” gluži nevarētu uzskatīt par pilnvērtīgu studijas darbu: tas ir agrāk slavenu hitu kaverversiju apkopojums.

Uz CD vāciņa ir paša Adamsa fotogrāfija, kuru viņa draugs ar padomju aparātu „Zenit” radījis tad, kad topošajam „rokstāram” bija tikai 16 gadu. Savās atmiņās gremdējoties viņš atzīst, ka tolaik bijis pamatīgs „Led Zeppelin”, „Deep Purple” un tamlīdzīgu grupu mūzikas fans, tomēr savā diskā nav centies apspēlēt smagā roka ritmus, kā to varētu iedomāties pēc tā nosaukuma. Pavisam albumā ir desmit kaverversijas plus viens paša Adamsa un Džima Valensa darbs („She Knows Me”). Savukārt par kaverversijām – te laikam būtu vietā tās vienkārši nosaukt: „bītlu” kompozīcija „Any Time At All” (1964), Dona Gibsona „I Can’t Stop Loving You” (1958), grupas „The Manhattans” hits „Kiss And Say Goodbye” (1976), Boba Dilana „Lay Lady Lay” (1969), Čaka Berija „Rock And Roll Music” (1957), Džona Fogertija un „Creedence Clearwater Revival” hits „Down On The Corner” ((1969) un vēl, vēl, vēl. Interesanti, ka šeit ir arī dziesma „Sunny”, kas droši vien lielākajai daļai būs pārliecinoši iegūlusi atmiņā kā „Boney M” gabals. Taču nē – izrādās, ka tā ir Bobija Heba dziesma, sacerēta jau 1966. gadā! Mūžu dzīvo, mūžu mācies.

PAR. Perfekti aranžējumi – lai gan dziesmas ir atpazīstamas arī šajās versijās, tās ieturētas vienotā Braiena Adamsa stilā un nerodas jautājums, vai šis ir vienots albums. Protams, arī viņa balss ir nepārspējama, taču to mēs jau zinājām.

PRET. Nekā īpaši iebilstama te nav, taču nekā slavējama arī ne. Ierindas albums, turklāt ar svešām dziesmām. Vai tad Braiens Adamss pats neko sacerēt vairs negrasās?

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.